onsdag 26 juli 2017

En vanligt sommarlovsonsdag

Det där regnet som skulle kommit i lördags och göra att sommarfesten blev inställd, det skjuts upp dag för dag. Några droppar föll förvisso på bilen igår när vi åkte in till Örebro, varvid storebror förvirrat tittade på sin ruta och frågade "var kommer vattnet ifrån?".
Jag är kluven för vi har härliga dagar med perfekt temperatur. Ytterdörren står öppen och vi är i stort sett bara inne när vi sover eller lagar mat. Storebror lever livet barfota och njuter storligen av att bara kunna springa rätt ut. Vilket är ungefär vad han börjar dagarna med -springa ut och inventera de ännu taniga bärbuskarna, som i år ändå gett en imponerande mängd bär och nu är helt länsade :)
Samtidigt skulle vi verkligen behöva lite, eller mycket mycket regn. Det är bevattningsförbud. Snustorrt i marken. Snustorrt i pallkragarna. Snustorrt i vattentunnan.

På eftermiddagen fick vi besök av Örebrovänner.
Här är våra stora små tagna på bar gärning. I vår trädgård får man gå och plocka det mesta. Men INTE gurkan. Han vet det. Mer än väl. För att gurkorna sitter hårt och plantorna är veka -hela plantan blir liksom förstörd om man försöker rycka loss gurkorna. Gurka får alltså bara mamma skörda. Med saxen. Oh så väl han vet det.
Men vad gör man då, när man har en liten kompis på besök och redan tidigare på dagen har plockat allt annat som är moget? Jo, då plockar man förstås en gurka. Och gömmer sig. Och så mumsar man på gurkan. I smyg. Tillsammans. (jag försökte låta lite sträng på rösten, men ärligt talat var de galet söta där de låg och tryckte sida vid sida med munnarna fulla av gurka )

Cosmoshunden älskar också det här vädret -att kunna gå ut och in som han vill. Och vi älskar att slippa torka tassar. Idag har han varit och tagit det årliga blodprovet för sköldkörteln. Svaret kommer inom ett par veckor.

Och lillebror klättrar. Förstås. Allt går att klättra på. Och varför ta vägen runt när man kan klättra över?

5 kommentarer:

Flygaren sa...

Jag får nog förvarna mor om att ha växthuset stängt och kritorna inlåsta när vi åker dit på fredag :)

mossfolk sa...

Haha, nja, jag tror (hoppas) att det var kombinationen barn som hittade på bus. En riktig Emil i Lönneberga-kombination. Och jag älskar den där ärligheten!

Kattis sa...

Gurkgullisar! :)

Flygaren sa...

Det gör jag med, framförallt att den direkt följer av "det får man inte göra" utan att man själv behöver påpeka det.

mossfolk sa...

Haha, ja, med munnarna proppfulla 😄❤