söndag 11 juni 2017

Söndagsbesök

En söndag när lillebror står och hoppar i sin säng klockan kvart över fyra på morgonen... eller natten om man så vill. Skiner som en sol och gör glädjetjut.
Klockan fem har vi hunnit plocka in rabarber till dagens rabarberkaka.
Klockan sex, ja då är båda mina barn ute och leker i trädgården. Det är sexton grader och sol.

Häpp. Så kan en söndagsmorgon i juli vara.

Under förmiddagen kom tre fjärdedelar av familjen C från Örebro. Det skiljer bara tre månader på våra stora barn och nu har de börjat leka ihop. Hade de själva fått bestämma hade de nog tillbringat hela dagen vid bäcken :)

På de små skiljer det ett halvår. Lillebror tycker att lilla Tove är väldigt spännande och vill gärna "klappa" henne i ansiktet.

De blir kvar över såväl lunch som vila och eftermiddagsfika och Cosmoshunden, som till att börja med är lite läskig, kan på eftermiddagen både springa och skutta och busas med tills jag får påminna om att "busar ni med Cosmos så busar han med er". Cosmos är å ena sidan väldigt snäll och tolerant, men också väldigt glad, busig och energisk och absolut inte alls försiktig.

Efteråt, när storebror vinkat, går vi över till grannen och där blir det intensivt studsmattehoppande tills klockan är middagsdags. Nu hoppas vi på sovmorgon till ... i alla fall sex i morgon bitti ;)

Antal mördarsniglar: 15

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och halleluja, jag har ännu bara hittat två sniglar ,-)

(Ljuvlig bild vid bäcken!)

Flygaren sa...

Tack för härligt besök. Molly berättade i bilen att hon och Noah hittat 2 sniglar.

Turtlan sa...

Är det Juninatt blir aldrig av som väcker de små i arla morgonstund? Ja det gäller att orka upp då.

Sen kommer ju tonåren och då kan det bli problem åt andra hållet.,,,

mossfolk sa...

Jag försöker minnas när de brukar komma. Är det färre i år eller brukar den stora invasionen vara först senare?

mossfolk sa...

Ja, men det var sniglar med skal. Hon var mest fascinerad över att de var så stora (vinbergssnäckor).

mossfolk sa...

Storebror hade en period på säkert minst ett år där han alltid vaknade fem. Nu tror jag mest att han kommer upp för att han ser att vi är borta eller hör lillebror. Gissar på att han nog skulle sova minst till halv sju annars. Fördelen med ljuset är att det blir lite lättare för trötta föräldrar att gå upp. Klockan halv fem i december känns sååå mycket tidigare än samma tid i juni...

Båthuspernilla sa...

Vet en som skriver namn på vinbergssnäckorna med permanent penna och sen följer "sina sniglar" år från år. I minst sju år har vissa av dem hängt med. Kanske kan vara något för er att testa?

mossfolk sa...

Kul! Då är det kanske även lättare att förlåta dem 😅