lördag 6 maj 2017

Liten bebis blir större bebis och så lite trädgård

Idag har det trädgårdsjobbats för hela slanten. Maken har kört ett par turer till återvinningen, gammalt ris och annat bråte i trädgården är äntligen kastat och sopor likaså. Sent om sidor är sallad, spenat, rädisor och rucola sått. Smultron, jordgubbar, dill och persilja likaså. Potatisen sattes tidigare i veckan. 
Lika sent om sidor är rosorna beskurna... trots att björkarna kanske inte direkt har musöron längre.

Vitsippshaven i skogsstråken häromkring är på upphällningen. I vårt skogsstråk börjar annan vegetation att ta över. Nere vid lekparken är det fortfarande skapligt vitt...
Och för övrigt blir det minimalt med fotograferande för ögonblicket. Vi har kommit till den där perioden i bebistiden som kräver k o n  s t a n t passning. Lillebror försöker resa sig mot allt men är motoriskt inte alls redo för dylika övningar. Vi plockar undan, skyddar och anpassar så gott det går och förundras över att det finns så mycket att fixa trots att det faktiskt inte är så förfärligt länge sedan storebror var så liten. Och ute hamnar precis allt i munnen. Pinnar, kottar, torra löv, gräs, mossa och jord är exempel på delikatesser för en liten herre på blott åtta månader. Storebror är sådär förtjust i att lillebror plötsligt tar betydligt mer plats och försöker lösa det hela på en 2,5-årings vis vilket inte alltid, eller ganska sällan, är lämpligt och ofarligt.
När jag tänker efter är det ett rent under att vi över huvud taget får något gjort om dagarna ;)

4 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Underbar bild!

Elisabet. sa...

Låter som om ni har fullt upp ,-)
7OPch jo, bilden är verkligen härlig!

mossfolk sa...

Det är så fint med alla vitsippor! Men nu försvinner de snabbt. I stråket bakom vårt hus har de på bara några dagar gömts under all annan vegetation som kommer med stormsteg.

mossfolk sa...

Haha, ja det känns så. Idag har vi varit och investerat i fler lådspärrar. Vi har även skojat om att han skulle behöva en hjälm, minstingen...