måndag 22 maj 2017

Att få en bok

Storebror har tre namn, men bara ett av dem finns med i almanackan. Och på denna självaste namnsdagen damp det ner ett grönprickigt paket i brevlådan. Döm av barnets lycka när han såg att det stod hans namn på!

Inte mindre lycklig blev han när han öppnade och såg att det var en bok. Vi läser här hemma så mycket och så ofta vi kan. Eventuellt lite mer sällan nu när det är fullt ös på lillebror, men när lillebror sover och förstås varje kväll passar vi på. Storebror älskar böcker och är så rolig att läsa för!
Boken kom från landet Halland och heter Myran, med underbara illustrationer av Henning Trollbäck. Vi har redan hunnit läsa den ett oräkneligt antal gånger, för så är det när man snart ska fylla tre. Man kan läsa samma bok om och om igen. Sedan kommer den att stå i hyllan en period, för att efter en liten tid åter plockas fram och läsas flera dagar i streck.

Mamman, som ju är jag, blev lite extra förtjust i den här boken eftersom den faktiskt lärde oss båda mer om myror. Jag hade ingen aning om att de vilade så väldigt många gånger varje dag till exempel.

När man har läst om något sådär måste man förstås besöka dem också -myrorna som bygger myrstackar. Så det gjorde vi i helgen. Fast först passerade vi... TROLLENS boning!
De var inte hemma, men vi spanade noga sedan om vi såg någon trollsvans eller trollnäsa sticka fram bakom något träd.
(Therese, läser du här? Jag fick verkligen flashback från den terminen då vi på förskolan besökte Majken Myra och trollen. Det kan vara det roligaste jag jobbat med på förskolan!)

Sedan upptäckte vi dem -myrstackarna. Flera stycken varav en är riktigt stor. Storebror spanade efter dörrarna som vaktmyrorna vaktar.

Och när jag skrev det här kom jag på att det nog snart måste vara dags för en utflykt till konsten i skogen utanför Askersund!

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så roligt att den blev till glädje! Han ska minsann få en liten film tillbaka.

Giggi sa...

Danmark har storebrors namn med i almanackan den 29/12 ( enligt mina efterforskningar). Kanske nåt att fira. Morbror bor ju där! 😀

mossfolk sa...

Ja, det var verkligen en uppskattad överraskning!
Och en film tillbaka skulle han gilla -kan man inte läsa då är film bästa meddelandesättet ;)

mossfolk sa...

Ja, det finns ju inofficiellt i Sverige den 25:e november. Men bara ett av hans namn står i almanackan :)

Vonkis sa...

The gift that keeps on giving :-)
Kommer ihåg den där hemliga parken, blir lika nyfiken på den nu som då.