söndag 16 december 2012

Julkort

"Nästa år skickar vi bara till dem som vi fått julkort av" sade jag förra året.
Idag har vi lagt fyrtio julkort på lådan.
Vi fick inte fyrtio julkort förra året.
Inte ens nästan.
Men jag ger inte upp.
Och framförallt är jag barnsligt förtjust i dessa julkort med handskriven adress.
Som dimper ner i brevinkastet.
En liten tanke liksom. En julhälsning.

5 kommentarer:

Monet sa...

Jag håller helt med dig. Vi får heller inte samma antal julkort som vi skickar. Många har också gått över till julhälsningar på mejlen.

Det räknas inte för mig. Hela dagen idag har jag pulat med adresser och skrivit en personlig rad till alla julkortsmottagarna. Det värker in högerarmen!

Även om vi inte får kort av alla dem vi skickar till så gör det ingenting. För varje adress jag skrev blev det en särskild varm tanke till just den personen och det räcker gott och väl tycker jag.

Bloggblad sa...

Och jag som skriver långa brev med bilder sen ca 7 år tillbaka, hade tänkt strunta i besväret och bara skriva under med familjen Bokblad.

Men jag kom mig inte för... tyckte att det var slöseri med tid, så det blev en dikt om året som gått och vad som sig tilldragit haver, med bilder... som om det skulle ha gått snabbare?

Visst blir jag glad för omtanken med julkort, gladare för varje år, men när det är folk jag inte sett på 25 år, då tycker jag att det vore roligt att bli lite uppdaterad med vad som hänt sen barnen var i blöjåldern.

mossfolk sa...

Monet; Jag tänker varje år att jag ska skriva en personlig hälsning... men gör det iallafall inte. Nästa år kanske...

Bloggblad; Jag har faktiskt börjat sålla lite och skickar inte till dem jag annars inte har någon kontakt med. Det skulle bli så väldigt förfärligt många kort annars... Såleder behövs inga uppdateringar på det sättet, men en personlig hälsning vore förstås himla trevligt ändå!

Kattalena sa...

Ja, det är kul med julkort!!! Jag har just gjort 16 st. Det är vad jag kommer att skicka iväg i år :-)

mossfolk sa...

Kattalena; Jag hade tänkt skicka egna till alla, men blev alldeles för sent ute och hade inget fotopapper kvar till skrivaren... så nu får alla vanliga köpekort i stället. Nästa år ska vi vara ute i bättre tid. Är planen :)