söndag 20 augusti 2017

Status i trädgården

Trots ett riktigt trist år i trädgården går det att få ihop en liten bukett. Jag älskar att plocka in buketter och har som någon form av långsiktigt mål att så småningom ha så mycket blommor där ute att det går att plocka in fina varierande buketter hela sommaren...
Höstanemon, solhatt, oregano, rosenspirea, en kvist från forsythian och de gula tror jag är någon perenn solros...

Skördesäsongen går mot sitt slut i trädgården. Potatis, spenat och rädisor är helt slut, även om vi nog kanske skulle hinna med en omgång till av det sistnämnda.
Vinbären är sedan länge plockade. Jordgubbar kommer fortfarande, men nu är det inte många kvar. Gurkor blir bara ett par till och när jag tänker efter är det flera dagar sedan storebror kom in med djungelgurka... Paprikorna däremot har ännu inte mognat och tomater skördar vi fortfarande för fullt. Om någon vecka, eller ett par, städar vi undan de sista tomatplantorna och låter de gröna tomaterna ligga och mogna inne.
Ett par pumpor är på g. Visa av förra året då den vi fick inte mått så bra att ligga direkt på jorden följer vi nu tipset om att lägga dem på en tidning...

Och zucchini kommer fortfarande. Vi har verkligen haft ett dunderår på den fronten och gett bort både till de som kommit hit och till grannar samt ätit massor själv. Senast idag åt vi zucchiniplättar :)

Zucchini och gurka
Plommonen håller som bäst på att mogna och kommer att räcka till både marmelad och saft, även om det inte blir riktigt lika många som vanligt. Äpplen får vi kanske... fyra. Det är visst ett väldigt dåligt äppelår. Så dåligt att den lokala handelsträdgården ställer in sin årliga äppelfest.

Wihii, vad jag älskar att ha en trädgård (undrar om den tacksamhetskänslan någonsin går över?)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar