lördag 5 augusti 2017

Regnväder på riktigt!

Och så kom det -regnet.
I ett nafs fylldes vattentunnorna på 210 respektive 250 liter. Fulhinken i köket fyller inte längre någon funktion -det finns ju ändå ingenstans att tömma den.
Storebror visste inte riktigt var han skulle börja. När det blev regn skulle han ju använda sina gummistövlar och paraplyet, vi skulle göra en massa nytt pyssel, måla med fingerfärg och så skulle han få titta på film mitt på dagen. Allt det där hade jag ju lovat. Vid olika tillfällen. Sagt något i stil med att "det passar bra att göra någon dag när det regnar".

Vi gick i alla fall ut i spöregnet. Förstås. Hela familjen.
Maken mest motvilligt.
Vi gav precis fri tillgång till vattenlek. Och som det lektes!
Med hinkar, vattenkannor, skopor och så vidare.
Det blev samtidigt ett bra test av barnens kläder inför hösten. Bortsett från blöta ärmar (det avhjälper vi med regnvantar) var de faktiskt torra. Trots vadande i bäcken och försök till bad i baljan ;)

Efteråt var lillebror så trött att han somnade mitt i lunchen, trots att han fick den före oss andra.
Storebror däremot, hade inte tid att äta lunch innan han fått varm mjölk i mugg. För det ska man faktiskt dricka när man varit ute i ruggväder!

2 kommentarer:

  1. Själva har vi hoppat i varenda vattenpöl som finns ut med vägen i Kedjeåsen. Lite kantareller blev det också. Jösses Noah ser ut att ha vuxit enormt mycket sedan jag sist såg honom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det hoppas jag verkligen inte. Var väl bara någon vecka sen 😂

      Radera