tisdag 8 augusti 2017

Kvarntorpshögen

Trappan består av 427 trappsteg och är 200 meter lång. 
Vi gick den redan för nästan ett år sedan, när storebror var nyss fyllda två år och mamman relativt nyförlöst -nåja sedan några veckor tillbaka i alla fall. Då tog vi den i maklig takt.
Det gjorde vi inte nu. Vår treåring har energi för ett helt kompani och kunde på fullt allvar nästan konkurrera med de träningsklädda människor som sprang uppför.
Just som vi börjar närma oss toppen och det börjar susa lite lätt i öronen på mamman, ja då vänder sig ungen som är några meter framför mig, ser knappt ett dugg ansträngd ut och ropar att "mamma, jag hör en brandbil!".
Och jo minsann. Långt långt borta, om man lyssnade noga, hördes sirener. Jag hade inte lyssnat noga. Eller alls. Jag hade nämligen inte träningskläder... eller kondition för att utan ansträngning ta trappan i det tempot.
Å andra sidan är det ju inte heller jag som springer precis hela tiden vart jag än ska...

Och när vi kommit upp då. När vi bestigit trappan och borde ta selfies med utsikten i bakgrunden, ja då  springer han iväg, uppför backen, för att leta rätt på sin pappa, lillebror och hund.

Det är ganska spännande, faktiskt, att se hur smått allting är där uppifrån. Vindkraftverken... och bilarna!

Två barn i ett konstverk. Storebror tyckte i år att Kvarntorpshögen var ett fantastiskt ställe och lillebror protesterade ljudligt så fort jag försökte bära honom eller placera honom i vagnen så... båda barnen uppskattade utflykten :D

Och på bänken hade vi ett ganska osocialt sällskap.

Storebror var som sagt i sitt esse. Det finns nog inte ett enda konstverk där uppe som han inte har undersökt så mycket han fått.

En gång om året brukar det bli en sväng dit.
Nu är det här årets tripp avklarad.
Det är lätt att glömma hur många skojiga eller fina platser som finns alldeles i närheten.

3 kommentarer:

 1. Gillar också Kvarntorpshögen. Många härliga konstverk att undersöka såväl för ung som "gammal". :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, var mycket tacksamt (och lite livsfarligt) att vara där med treåring :))

   Radera
 2. Inget för mig, trots ny knäled ,-) Hotelltrapporna (rakt upp i himlen) i Tyskland och Holland gav mig rejäl värk .... och jag kan bara drömma om vad 427 trappsteg skulle åstadkomma!

  SvaraRadera