lördag 12 augusti 2017

Ett Foto I Timmen

Dags igen. Ett Foto I Timmen.
Jag upptäckte en påminnelse på Facebook (tack Ulrika) och börjar därför inte dagen förrän kvart i nio. Så...

Runt kvart i nio
väntar de här två på att jag ska packa klart grejorna så att vi kommer iväg. 

Runt kvart i tio
försöker jag smälta den revolutionerande upptäckten, att ståbrädan går att haka loss från vagnen.  I ett år har jag muttrat över den idiotiska konstruktionen som innebär att man måste skruva loss den. Vännen Anna påpekade fint att deras har två grejer att vrida på och sedan går det att haka loss den. Och vips hade hon gjort så med vår med. Förstår ni?!? Ett år!!!

Hur som helst är vi alltså i Örebro. Barnen leker vid den skojiga ån :)

Runt kvart i elva
har vi sedan länge lämnat ån eftersom min ettåring tycker att det är väl skojigt med vatten...
Nu susas det istället ner för rutschkanan med en fart som får håret att fladdra och det tydligen gäller att hålla i kepsen :)

Runt kvart i tolv
besöker vi Mc Donalds. Det gäller att ladda ordentligt för nästa stopp är folkets park i Garphyttan där min morbror och moster och deras band ska spela grekisk musik när PRO har sjuttiofemårsjubileum.

Runt kvart i ett
är vi off road för kisspaus...

Runt kvart i två
ja då har vi hunnit besöka folkets park i Garphyttan bara för att inse att vi förvisso var där rätt tid, men varken rätt datum eller ens rätt månad (hur kunde jag ha fått för mig att det var idag???). Så nu håller jag på att packa ur bilen hemma, knäpper bild på de få perenner som blommar och hör samtidigt ett pang inifrån följt av skrik från en treåring. Mc Donaldsballongen höll inte att sitta på...

Runt kvart i tre
har jag bankat i tretton spikar i väggen.

Runt kvart i fyra
har den av storebror efterlängtade granntjejen, hon som varit hos sin farmor i hela två veckor, plingat på dörren. Nu blir jag bjuden på paj minsann.
 Runt kvart i fem
går jag för att se om det går bra för sexåringen och treåringen nere vid bäcken bakom huset.

Runt kvart i sex
har vi sagt hejdå till pappan som skulle iväg ikväll. Hemma råder koncentration på högsta nivå.

Runt kvart i sju
gör han sig en smarrig macka till kvällsfikat.

Runt kvart i åtta
har lilltroll somnat och jag läser om gubben Pettsons bravader för storebror. Så härliga böcker! 

Runt kvart i nio
klipper jag klor på trött hund och mindre samarbetsvillig katt.

Runt kvart i tio
gör jag mig kamomillte och förbereder frukostvällingen. Det sistnämnda placeras vid sängen och blandas när lillebror vaknar i ottan. På så vis vinner jag några minuter att vakna till på ;)

Runt kvart i elva
då har maken kommit hem.
Jag lägger in de sista bilderna i väntan på att pastan till morgondagens lunchsallad ska bli klar.

Det får bli den sista bilden för kvart i tolv ligger jag förhoppningsvis och sover skönhetssömnen...

Försöker fortfarande smälta hur lätt det var att snäppa av ståbrädan...

11 kommentarer:

 1. Noah ärför gullig med bilden på rutchkanan, viktigt att. Inte tappa hatten. Men vad synd att det inte var rätt dag. Jocke gillar Tuppens minut alldra bäst medan Molly är svag för pannkakstårtan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har vi inte läst. Får kika efter den på biblioteket!

   Radera
 2. Förlåt men jag kan inte sluta skratta åt datummissen, been there, done that mer än en gång och det har känts lika snopet varje gång :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev verkligen tokigt och alldeles förvirrat. Men nu vet vi att vi hittar till den där platsen och förhoppningsvis är vädret bättre nästa gång 😄

   Radera
 3. Vilken härlig dag ni verkar ha haft!
  Taskigt av Mc Donalds att inte göra sittvänliga ballonger tycker jag! :D
  Ser att det är bra mycket mer fart och fläkt hos er än vad det är hemma hos oss idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja visst var det dålig stil 😄 Inte ens fem minuter höll den.

   Radera
 4. Ååå, Karin .., vad jag älskar dina vardagsbetraktelser och bilder! Och precis som Vonkis looog jag stort åt datummissen, men ännu mera åt det där med barnvagnen! Pv och jag irriterade oss omåttligt att Toyotan inte hade någon mugghållare och jag sa till Anders att jag tror att jag ska skriva till Toyota och säga hur dåligt det där! Mugghållare finns ju i nästan alla bilar numera! Då visade han på nånting som vi inte ENS SETT; det var liksom inbyggt i panelen och bara att dra ut! Gud, så pinsamt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja men precis så dumt. Och som jag hat muttrat när jag har försökt vika in ståbrädan för att få igen bagageluckan eller när den ramlat ner och hakat i trappstegen i trapporna... Men jag får väl gratulera er till mugghållare i bilen och oss till en rätt bra ståbräda 😊

   Radera
 5. Eller som jag som helst bestämt sa att nu har luftkonditioneringen pajat i bilen lagom till semestern. Åkte fram och tillbaka till "posten" ca 4-5 km bort och lika varmt i bilen hela tiden. Sen var det så på nästa tur också! Var på vippen ringa min bror och höra om han kan fixa sånt.

  Men nästa gång jag tog bilen så såg jag.... knappen för ac var inte intryckt.

  Tänk om jag hade åkt till verkstaden så....

  Ta fel på datum. Ja det händer att hos besökande patienter på jobbet. Rätt datum men fel månad är det vanligaste. Man kan få de skiftande svar när man snällt visar på deras kallelse att idag är det inte den 13 september tex....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade blivit ett billigt verkstadsbesök 😄
   Jag kan ju då inte skylla på en månadsmiss eftersom inte ens datumet var rätt...

   Radera
 6. Fel på datum och ingen koll på ståbrädan. Ja du, visst blir man knasig på sig själv sådana dagar? Får mig att tänka på väninnan som hade ett telefonnummer som också kunde tolkas som ett datum. Hon fick många felringningar den dagen.

  SvaraRadera