onsdag 9 augusti 2017

En sväng till Stora Holmen igen

Det är makens sista sommarlovsvecka och vi satsar stenhårt på att just sommarlova oss. Sedan har storebror ytterligare en vecka hemma innan det är dags att börja gå till dagmamman. 
Idag skulle bilen få hjullager och någon annan detalj jag inte ens visste existerade fixat och vi passade  på att besöka Stora Holmen under tiden.

Avsläppta över en timme före öppning hann vi med en promenad till slussen, tittade på forsande vatten, ett stort ankare och inte minst träffade en riktig polis!

Lillebror är väldigt förtjust i "Mää" (vilket är bä för den som ännu inte kan säga b). Bää verkade ungefär lika förtjust i lillebror... 

Pappan, som släppt av oss, lämnat bilen och sedan cyklat tillbaka till oss, dök upp i klapphagen och fick ett varmt välkomnande. Nästan så att han, storebror, glömde att man inte får springa bland djuren. Men bara nästan.

Och det lektes på lekplatsen, åktes karusell, fikades äpple på medhavd picknickfilt, köptes korv, gungades, tittades på terrariedjur (svåra att upptäcka i terrarierna), rockades loss till Baktaktsbananerna vid scenen och så lektes det förstås. Massor. 

Lillebror premiäråkte lilleputtåget. Till både sin och storebrors förtjusning. Förtjusning halva vägen i alla fall. Drygt. Sedan hade lillebror åkt klart. Tyckte han. Turligt nog hade den nu ganska rutinerade mamman packat med mutor. Det krävdes!

I fem timmar var vi där och det är nog rekord.
Lagom, tror jag att lillebror tyckte. Alltför långt, tyckte nog pappan. På tok för kort, tyckte storebror.
Själv kände jag mig också mer än nöjd när vi for hemåt.
Nu gissar jag att vi har besökt Stora Holmen för sista gången i år :)

2 kommentarer:

 1. ,-)

  Intressant att följa hur dom utvecklas, dom båda bröderna som inte verkar vara alltför lika varandra i sättet ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är hittills, på alla punkter, varandras motsatser 😄

   Radera