söndag 6 augusti 2017

60-talsyra!

Regnet kom med besked. I facebookflödet dyker bilder på översvämningar och frågor om alternativa vägar upp. Messenger-pling om åskväder och dikesgrävning.
Det regnar förstås på oss också. Men under ett par timmar på eftermiddagen är det bara ett lätt duggregn och tidvis uppehåll. Man kan helt enkelt säga att vi hade tur med vädret när vi var på den lokala hembygdsgårdens 60-talsyra.
Barnen lekte med nästan-grannens barn. Vi åt våffla med sylt och grädde (eller snarare de andra -gluten ni vet). Kikade runt i hembygdgårdens hus. Tittade på gamla fotografier av ortens framväxt. Hörde äldre prata minnen.

Och inte minst, lyssnade på Lekebergs revysällskap som höll en överraskande bra föreställning och drog med sig hela den dittills ganska buttra publiken. Vi sänkte medelåldern med avsevärt många år och det var synd att inte fler bidrog till det för både vi vuxna och barnen uppskattade föreställningen.
Lite vid sidan om lät vi dem dansa loss till Augustin, Varm korv boogie, Sån´t är livet och många fler låtar.

När en mycket poetisk herre läste långa verser på rim om tidstypiska händelser, sådär så att folk nickade igenkännande och skrattade, ja då mutade vi våra små med lite rån och storebror somnade till och med till i mitt knä ett slag. Men de var på benen när musiken åter drog igång.
Mest imponerande var den här killen.
Lite fördomsfullt tänkte jag mig ett... tja... gulligt inslag när Manfred, elva år presenterades.
En elvaåring, vad rart.
Det var inte alls rart. Men grymt. Han steg fram och mötte publiken på ett sätt som gjorde att man bums glömde hans ringa ålder. Sedan drog han igång och sjöng och spelade Cornelis-låtar. Spelade både gitarr och munspel. Samtidigt.
Vi funderade på om vi borde tagit hans autograf och sparat den på ett säkert ställe ;)

Ungefär i samma sekund som vi klev in genom dörren här hemma öppnade sig himlen och regnet öste ner. Perfekt tajming på alla sätt och vis.
Och hemma i köket poppade vi sextiotalsmusik :)

2 kommentarer:

  1. Låter som en helt perfekt em. Rätta takter att rocka loss til 60-talslåtarna!

    SvaraRadera
  2. Låter som en trivsam dag och jag älskar munspel!

    SvaraRadera