onsdag 10 maj 2017

Efterkontroll i Uppsala

Ja, så var det dags för efterkontroll (mjuka gommen) i Uppsala.
Dagen till ära var lillebror redigt förkyld och vi försökte ringa för att höra om vi skulle skjuta upp besöket. Dessvärre hade sjukhuset fått fel på sina telefoner och vi hamnade bara i växeln som hänvisade oss vidare till 1177 -de hade förstås inte alls med saken att göra.

Så, eftersom han inte hade någon feber chansade vi och åkte. Maken hade tagit ledigt och mormorn var hemma med storebror.
Resan tar ungefär två och en halv timme utan stopp.
Väntetiden i väntrummet var ungefär en halvtimme.

Efterkontrollen tog... två minuter.
Vi hälsade på kirurgen, han tog en snabb kik in i munnen, konstaterade att det hade läkt fint...
och sedan fick vi åka hem igen.

Det var förstås bra att det gick så fort, intalar vi oss på vägen hem. Hade det inte läkt fint hade besöket säkert tagit längre tid (fast lite fånigt kändes det allt).

4 kommentarer:

 1. Låter som när faderskapet fick åka två timmar till Sundsvall för en undersökning som tog 20 minuter. Aningens längre undersökningstid men visst känns det märkligt.

  Skönt i alla fall att de kunde undersöka trots förkylningen och att allt såg bra ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade hört att det skulle gå fort och tänkte innan att det kändes lite fånigt att åka för en tiominutersundersökning. Men två?!! Vi kom som liksom av oss alldeles när vi förstod att det redan var klart.

   Radera
 2. Skönt att allt såg bra ut

  SvaraRadera
 3. Ja, eller som när exet körde 22 mil enkel väg till Umeå för att röntga sitt knä och fick besked att läkaren var sjuk och tack och bock, bara att köra hem igen ,-)

  SvaraRadera