onsdag 22 mars 2017

Två och ett halvt års kontroll

Idag var det storebrors tur på bvc. För första gången på över ett år.
Hos fantastiska bvc-Hanna. Storebror tycker mycket om henne och det gör ju onekligen saker lättare.
När barnet är två och ett halvt ska det pratas om sådant som vilja och humör och hur det är att vara förälder till en knodd i den här utvecklingsfasen. Och så pratas det om språkutveckling och ordförståelse. Begrepp som störst och minst. Prepositioner. Lek med bvc-Hanna vid ett bord.
Och så ska barnet kunna hoppa jämfota och man ska kunna sparka på en boll i tennisbollsstorlek.
Ja och så blev han förstås vägd och mätt. I bara kalsongerna minsann.


Ok-stämpel på det.
Ja, det var förstås inget vi varit oroliga över. Storebror är ju pigg och aktiv, med god aptit och ett stort ordförråd. Han sover (oftast) på nätterna och leker absolut åldersadekvat och har ett sju tusans humör och är proffs på soffmys och älskar att höra på böcker och blir ibland osams med kompisen om en hink eller en liten traktor eller en pinne fast det finns till synes hur många som helst.
Han tycker om att springa och busa och gunga, håller gärna i Cosmoshunden på promenaderna, kan ibland allt själv och ibland ingenting, knatar på bra bredvid vagnen, tycker väldigt mycket om sin lillebror, men kan också ge en knuff ibland. Han kan slåss och skrika jättehögt och ligga raklång på golvet och han kan kramas och pussas och säga förlåt och intyga att han aldrig mer ska göra så. Han kan pussla fyrtiobitarspussel och lägga små pärlplattor med indianpärlor och pyssla i timmar och använda massor av lim eller tejp. Han går själv på toaletten hemma fast inte alls alltid när mamman tycker och oftast fixar han det jättebra och ibland går det åt väääldigt mycket tvål eller så är toapappersrullen borta när den som kommer efter behöver den. Och så säger han så fina, kloka, roliga saker och har tuuusen varför-frågor.
Han är helt enkelt väldigt mycket två och ett halvt :)

En bunt broschyrer får man med sig hem. Med lästips och med hur man ska förhålla sig till skärmar -tevetittande och spelande. Och så en tjockare med råd och tips om hur man bemöter barn i den här åldern. Mest självklarheter, men bra ändå.

Jajamen.

Nu är det ingen mer kontroll innan han är fyra år.6 kommentarer:

 1. Och städar gör han också!

  SvaraRadera
 2. Visst är nästa kontroll större inkl hörsel och syn

  SvaraRadera
 3. Sedan början på 90-talet har jag hävdat: man borde alltid ha en 2½-åring i huset.
  Och ändå har jag bara haft två. (Tre fyrbeningar räknas inte i det avseendet.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag säger tvärtom. Tack och lov att den här utvecklingsfasen går över :D

   Radera