lördag 11 mars 2017

Härliga våriga lördag

Idag blev det en fantastiskt fin dag.

Strax efter sex ljusnar det och så småningom tittar solen fram och frosten g l i t t r a r i gräset. Jag gör en ananaspaj och scones och två misslyckade satser grötplättar. Hur svår kan det vara?!

Strax före åtta kommer maken ner och vi äter frukost och storebror säger att "jag kan kala mitt ägg kälv, pö jag ä tå himla bja på det!".

En stund senare for vi på barngympa efter några veckors uppehåll, jag och storebror. Himlen är absolut klarblå! Han är inte stilla ett ögonblick.

Bums efter middagsvilan begav vi oss till Trystorps ekäng.
2014 och 2015 hittade jag de första blåsipporna den sjunde mars. 2016 den elfte.
Efter dagens utflykt kan vi konstatera att det kommer att dröja ytterligare ett par dagar innan de dyker upp i år.
 Bästa lekplatsen! Ihåliga träd att leka i, stora stubbar att stå på och tjocka omkullfallna stammar att balansera på...

På kvällskvisten kom äntligen tomatfröna i jord. Lite i senaste laget, men jag ville inte sätta dem innan operationen när vi skulle vara borta flera dagar och tiden sedan hemkomsten har ju varit aningen intensiv. Nu är vi med i matchen igen :)
Blev några gurkor också. Paprikafröna dimper förhoppningsvis ner i brevlådan vilken dag som helst...

Som grädde på moset låg det plötsligt en hel trave pallkragar på vår garageuppfart när vi skulle fara iväg på eftermiddagen. Hemleverans av pallkragar är inte fy skam en lördag. Fixat bara sådär av nästan-grannen. Gissa om jag är laddad för att trädgårdsfixa!

2 kommentarer:

  1. Åh, vad duktig du är! Jag tänker att jag ska så varje år... men "hinner" aldrig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det känns så lyxigt att kunna skörda solvarma tomater till maten. Och att kunna gå ut och plocka ihop sin egen sallad. Och alldeles extra kul förstås med barn, än om storebror inte är ett dugg fascinerad av det där med att frön blir plantor, utan snarare tycker att det är hur självklart som helst.

      Radera