onsdag 15 mars 2017

Bloggvänsbesök

Det här med att det ljusnar tidigare, det gör verkligen att dagarna känns längre! Redan halv åtta var storebror i full färd med att baka. Helt på egen hand fixade han smeten till rulltårta. Mätte upp och vispade med elvispen (japp, mammors rättighet att vara stolta över sina barn). Jag stoppade förstås in och tog ut den ur ugnen samt stjälpte upp och så småningom rullade efter det att han brett på sylt. 

Att spritsa grädde var minsann ingen lätt uppgift för en tvååring. Den där rackarns grädden åkte lika mycket uppåt som neråt, men skam den som ger sig.

Sedan for vi till stationen och hämtade upp Bloggblad som hade lite väntetid mellan tågen. Det var första gången vi träffades, men efter att ha läst varandras bloggar i minst tio års tid kändes det verkligen inte så. Förunderligt med bloggvärlden. Och väldigt trevligt!
Efteråt tänker jag att det är så enkelt och trivsamt med sådär okomplicerade besökare. Och att tiden gick alldeles för fort.
Storebror tyckte nog också det, för han frågade förhoppningsfullt om hon skulle komma i morgon också :)

 Med vårigare väder blir också utevistelserna allt längre. Vi var ute i stort sett hela eftermiddagen och nu har storebror hunnit bli så stor att han faktiskt uppskattar den lilla bäcken som rinner i trädstråket alldeles bakom huset.

"Vilken bra dag mamma" sammanfattar storebror på kvällen.
Mamman kan förstås inte annat än att hålla med.

13 kommentarer:

 1. Det var verkligen jätteroligt att träffa dig och dina goa killar (två av dem i alla fall)! Inte klokt att man kan lära känna varandra så bra via nätet. Väldigt snällt att du simultantolkade - jag var så impad av Noahs enorma ordförråd och fanastiska utläggningar, rätt som det är sitter varenda konsonant på plats så att även en halvdöv tant hör allt.
  Dina barn har haft tur som hamnat hos rätt familj!
  Bakelserna blev suveränt goda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, med det där konstanta pratande skulle det kanske vara en fördel att vara halvdöv ibland 😉 Vi tyckte som sagt att det var jätteroligt att du kom och hoppas att du tittar in igen om du har vägarna förbi fler gånger!

   Radera
  2. Detsamma gäller förstås om ni gör en utflykt till ostkusten! Här finns mycket att se. Och när vi får ordning på torpet (i bokstavlig betydelse) blir det ännu roligare om det kommer besök.

   Radera
 2. Vilken kille som kan baka redan! Jag hade också glädjen av att ha Marianne hos mig igår. Ja, visst är bloggvärlden fantastisk, ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade vi inte haft småbarn hade jag gärna kommit och lyssnat!

   Radera
 3. Vad roligt att ha Bloggblad på besök! Vilken händig kille som kan baka alldeles själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt!
   Nu är det ju inte värst många ingredienser i rulltårta, men han är riktigt duktig och växer förstås också när han klarar själv :)

   Radera
 4. Visst är det roligt att träffa bloggkompisar och märkligt att man känner varandra så bra, fast man aldrig träffats. Så kul när det händer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Jag har tänkt många gånger att det skulle vara roligt med en ny bloggträff, men så är det ju det där med att det ska organiseras också...

   Radera
 5. Bloggvärlden är sannerligen väldigt bra, speciellt när en får besök :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har ju förändrats väldigt genom åren, bloggvärlden. Eller i alla fall aktörerna i den. Men ett litet gäng består 😉

   Radera
 6. Instämmer med alla föregående talare! Så rikt mitt liv har blivit tack vare alla underbara möten med bloggvänner kors och tvärs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du leder nog ligan i antal sådana möten 😊 Härligt att du tittar in -hoppas att du mår bättre!

   Radera