söndag 26 februari 2017

Att pyssla sig en igelkott

Om man kan överdosera pyssel är vi nog på god väg just nu. Det finns så oerhört mycket att göra. Och jag passar på så länge storebror är intresserad, viss om att det kommer att gå i perioder.

Nu har vi pysslat oss igelkottar. 
Vi började med att slänga ihop en liten trolldeg:
1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja

Sedan formade vi igelkottar efter bästa förmåga.
Taggarna är tandpetare som jag brutit av på mitten. Mycket skojiga att sticka ner i degen :)

Efter att ha bränt dem i ugn på 100 grader i ett par timmar och sedan låtit dem stå över natten var det dags för målning. Vi tittade på bilder av igelkottar för att se vad de har för färg... vilket inte alls innebar att det var den färgen som var roligast att måla med...

Tillverkning av igelkottar väckte också frågor som "var är igelkottarna nu?" och "vad äter igelkottar?" och "varför har de taggar?"
Det är för övrigt vääääldigt mycket "varför" nu...

Nu har de flyttat in i hyllan i ateljén och kommer säkert snart att få fler pysslade kompisar av ännu okänd art.


4 kommentarer:

 1. Igelkottar av skilda rara arter ser det ut som. Fina tycker jag! Ska bli spännande att se deras kompisar så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att det blir andra sorters pysslade kompisar. Vi måste ju ställa allt pysslet någonstans... Ett tag i alla fall.

   Radera
 2. Vilken lycka att han fått en mamma som gillar att pyssla! Det hade inte mina barn. Sonen var i vilket fall inte intresserad, men dottern fick pyssla hos mormor och farmor. Och med sin egen dotter har hon pysslat mycket.
  Men egen trolldeg gjorde jag åt dem ganska ofta. Vill minnas att jag köpte alun på apoteket och blandade i. Var det för att få den elastisk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blir mer lättjobbad och håller sig längre. Numera har man dock kommit på att alun inte är bra för barnen och rekommenderar istället citronsyra... Fast ska man bränna degen blir resultatet bäst om man inte har i något dera.

   Radera