lördag 31 december 2016

Nyårsafton

På nyårsafton kan maken gå in på sjukdag nio. Eller faktiskt den första feberfria dagen efter åtta sjuka, men det är ju inte direkt så att han slår klackarna i taket.
Jag och barnen åker till Karlskogaland. Storebror spelar gitarr och dansar runt granen tills mormor och morfar flåsar ikapp ;)

Framåt kvällen är faktiskt pappan ännu piggare och för andra året i rad firar vi hemma på egen hand. Förra året kändes det som om det passade bäst, i år blev det ju så på grund av sjukdom. Och vi har absolut haft fantastiska nyårsfiranden tillsammans med fina vänner, men alldeles ärligt är det rätt skönt att vara på hemmaplan också. Kanske börjar jag bli en riktig stugsittare?
Lite finkläder i alla fall. Potatisgratäng och kyckling till middag. På finservisen förstås :)


Några fyrverkerier skjuter vi förstås inte. Här smälls för fullt ändå och jag tänker på de fina sidensvansarna som brukar sitta i vårt äppelträd. På hackspetten och på nötskriksparet. Och förstås på rådjuren som vi ser här nästan dagligen. Så rädda de måste vara ikväll.
I stället går vi ut i mörkret och tänder tomtebloss. Så lagom. Så mysigt.
Vid tolvslaget, jodå vi ska allt försöka hålla oss vakna, blir det Ring klocka ring. Och skål.
Sedan är det garanterat tack och godnatt. Gissningsvis alla tillsammans i vår säng.
Med Chatter i fotänden. Och Cosmos i sin säng alldeles nedanför vår.
Man kan ha det sämre!

2 kommentarer:

  1. Ja, stackars djur så förskräckta dom ska bli! Det tänkte jag också på .., men här var det ändå lugnare med raketer än förr om åren och det höll inte på sån länge heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här brakade det loss riktigt ordentligt. Storebror vaknade men var alls inte intresserad av att titta utan kröp ner bredvid lillebror i dubbelsängen och somnade om. Våra fyrbeningar var heller inte särskilt bekymrade. Rådjuren har vi ännu inte sett till idag...

      Radera