torsdag 29 december 2016

Lillebror

Eftersom jag gnällde så på den där cirkusen runt lillebrors stygn i tisdags måste jag förstås berätta att idag jobbade helt rätt personer på rätt plats. Vi kom på tok för tidigt till plastiken i Örebro men fick ändå komma in nästan på en gång. Två superrara sköterskor tog hand om lillebror, förstod precis problemet och varför vårdcentralen inte ville ta stygnen, använde pincett och en liten sax och försäkrade sig emellanåt att det gick bra med mig (det gjorde det förstås, jag har som liksom hört min bebis gallskrika i högan sky tidigare, men det var ändå gulligt att de frågade).
Ett litet stygn i näsan blev missat, men det kan jag pilla på själv. 
Tänk vad bra det blir när man hamnar på rätt ställe... eller när rätt personer arbetar.

Så här är han. Älskade lillebror ❤️

26 kommentarer:

 1. Lille gubben! Så fint det ser ut! Jag önskar er ett lugnt nytt år!

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Partiska föräldrar tycker förstås också det ;)

   Radera
 3. Fina killen :)

  SvaraRadera
 4. Fina killen :)

  SvaraRadera
 5. En sådan liten goding! Skönt att det blev ordnat på ett bra sätt det där med stygnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Tänk att något så enkelt skulle behöva bli ett så omständigt projekt... Men nu är de borta!

   Radera
 6. Fin och med en finurlig blick. Ja vilken skillnad när det är bra personer på rätt plats!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft turen att träffa så många människor på helt rätt plats under hösten! Allt blir så mycket enklare då :)

   Radera
 7. Vad skönt att ni fick bra bemötande till slut!

  Vilken blick!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade allt vässat klorna lite före besöket, men se det var helt onödigt för de var verkligen jätterara :)

   Radera
 8. Så fint de har opererat. Och vilken tur att ni blev vänligt bemött, det borde vara ett krav. Och vilken busig blick han har lillebror .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rent generellt kostar det ju inte jättemycket att vara lite trevlig, men kan vara så mycket värt. I det här fallet handlade det väl till viss del även om yrkeskompetens...

   Radera
 9. Snygging :-) En sån liten charmör skulle jag gärna hjälpa istället för "bolla vidare".

  Härlig blick också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl så att på vc tyckte de att han var för liten och att de inte ville ta stygn i munnen... och på plastiken fick de felaktig information från vc. Nu är han i alla fall (nästan) stygnfri :)

   Radera
 10. Full av beundran inför vad läkarna åstadkommit! Ett rent mirakel är det. Och visst är han lik sin pappa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen en jätteskicklig kirurg! Och trevlig. Jag har faktiskt inte tänkt på att han är så lik sin pappa... som spädbarn var han mer lik mig, men det kanske har ändrats nu när han vuxit till sig lite.

   Radera
 11. Verkligen skillnad när det är rätt personer på rätt plats. Skönt att det blev bra till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det underlättar ju väldigt :)

   Radera
 12. Så sant! Ett mirakel! Och att detta kan göras så oerhört väl numera har vi denna person att tacka, https://openi.nlm.nih.gov/detailedresult.php?img=PMC2852750_UPS-0300-9734-114-002-g003&req=4, professor Tord Skoog som upptäckte och utvecklade och också hann utbilda de yngre kirurgerna i de senaste metoderna och rönen innan han dog. Helt fantastiskt är det och en enorm skicklighet som är underbart att barn kan ta del utav idag och deras föräldrar. Och vårdcentral, de var förstås kloka, inget för dem att syssla med, varken stygn eller annat men sen fick du rätt konstig information om att ta bort dem själv. Nu kom du rätt och det kommer ju att bli helt bra alltihop med både käke och tänder även om gossen får gå igenom väldigt mycket. Men det är fantastiskt hur forskningen gick framåt på detta område och ni fick plats på det allra främsta sjukhuset inom området och under hela graviditeten. Hatten av för fin sjukvård!

  SvaraRadera
 13. Testar en annan länk, den förra krånglar tycks det. http://jamanetwork.com/journals/jamafacialplasticsurgery/article-abstract/479836

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda länkarna funkade fint. Tack för info, Tord Skoog hade jag inte hört talas om tidigare. Och vi är oerhört tacksamma över att ha hamnat i Uppsala och fått både ett fantastiskt bemötande och en mycket skicklig kirurg.

   Radera