tisdag 20 december 2016

Den ultimata juldagsefterrätten

På juldagen ska vi ha lite knytismiddag här och då måste man förstås ha efterrätt. Frågan är bara när den ska göras. Dagen före julafton, julafton och juldagen är som liksom redan upptagna och ska man bjuda på efterrätt vill man (eller jag) helst inte plocka upp en gammal sockerkaka ur frysen...
Eller en fyra dagar gammal pannacotta... Eller en paj som stått lika länge...
Då kan man göra pepparkakscheesecake med chokladpolkatopping. Perfekt att göra flera dagar i förväg och bara plocka fram ur frysen en stund före servering.
Såväl gluten- som laktosfritt.
Det är dessutom en enkel sak att fixa med en tvååring.
Och väldigt populärt efteråt eftersom det genererar i flera skålar som behöver... diskas ;)

7 kommentarer:

  1. Låter ju dessutom ungefär hur gott som helst!!

    SvaraRadera
  2. Frozen cheesecake, i otaliga varianter, är av den anledningen här en paradrätt! 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde det mycket för ett par år sedan, men nu var det verkligen länge sedan...

      Radera
  3. Men du, det lät gott. Kan du lägga upp receptet?

    SvaraRadera
  4. Elin och Vonkis; Inte så flott som det låter. Bara vanlig cheesecake fast med pepparkaksbotten och så riven polkachoklad på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska försöka få till en :-)

      Radera
    2. Men fryst cheescake är ju typ den bästa efterrätt som finns!

      Radera