fredag 16 september 2016

Vi inleder äppelsäsongen

Nu är de (nästan) mogna, äpplena. Inte riktigt, men vi kunde som liksom inte hålla oss längre.
Igår plockade han några för att få sig lite äppelkräm.

Idag gjorde vi oss en äppelpaj att bjuda mormorn på.

Det var för övrigt ett riktigt gott recept. Perfekt som mellis eller till fikat.

4 äpplen
3 dl havregryn
2 dl riven kokos
3/4 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
lite honung (valfritt)

Klicka en lite smör i botten av en form. Skala äpplena, dela dem i små bitar och lägg dem i formen.
Blanda resten av smöret och övriga ingredienser i en stekpanna. Stek tills havregrynen har fått lite färg (går fort).
Häll blandningen över äpplena. Grädda i ugn på 175 grader ca 20 min.

Serveras med fördel med lite creme fraiche.

1 kommentar: