tisdag 23 augusti 2016

Nu är familjen komplett

När vi berättade att vi väntade Noah var det många som sa att tiden skulle gå så fort. Det var de absolut längsta nio månaderna i mitt liv!
Den här gången förväntade jag mig att tiden skulle gå lååångsamt och den bara swischade iväg! Tjo, så var det tid att ringa mormorn och det var tur för strax efter fem i går morse kom det ut en liten Hugo, med rasande fart ❤️
Jag är så in i Norden tacksam att vi slapp det där snittet som det har pratats så mycket fram och tillbaka om!

Pappan åkte igår hem till den nyblivna storebrodern och i morgon hoppas jag på att få göra detsamma.
Under tiden hinner vi träffa barnläkare som är helt vilda och ordinerar matproportioner få bebisar skulle lyckas få i sig sitt första dygn. Och vi träffar sköterskor som skriver ner och räknar varenda milliliter och så träffar vi dem som är så lugna och trygga och mest skakar på huvudet åt det som står i pappren. Hugo själv, han tar det hela med ro. Mamman vet fortfarande inte riktigt hur han låter när han skriker (men kommer såklart att bli varse om det i sinom tid).

För övrigt tänker jag på den där dokumentären om ett barns första dag på olika ställen runt om i världen. Två kvällar innan Hugo kom fick vi följa några kvinnor i Kenya (har gått på SVT och går nu på Kunskapskanalen. Finns kanske på svtplay?). Hygienen på sjukhuset, stora salar med födande kvinnor. De fick ropa när huvudet var ute och dagligen förlöste två barnmorskor 80-100 barn. Direkt efteråt fick man själv städa av britsen, plocka ihop sina pinaler och gå till en annan sal där det i bästa fall fanns någon säng att dela med en annan nybliven mamma.
Det är inte utan att man är tacksam över att bo i ett land där man får eget förlossningsrum med egen toalett och där det kommer någon bums man ringer på den röda knappen. Och även om själva BB inte är ett superkul ställe att tillbringa tiden på kan man inte klaga. Två mammor/rum delar på en toalett i korridoren. Personal som kommer bums någon nyttjar den röda knappen (vår är faktiskt ännu oanvänd). I kylskåpet står en matlåda med specialkost till mig varje lunch och middag. Jag kände mig jättebesvärlig när de frågade om det var något jag inte åt, men det var alls inga problem. 
Pump finns att låna i ett rum rakt över korridoren och efteråt, ja då lägger jag bara de använda delarna i diskhon så  tar personalen hand om det. 
Att i en stor smutsig sal behöva dela brits med en annan nyförlöst kvinna, det är i sanning en helt annan verklighet. 

36 kommentarer:

 1. Många grattis till den nya familjemedlemmen! (Brukar läsa din blogg, dålig på att kommentera,dags nu.) Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och välkommen till bloggen :)

   Radera
 2. Grattis till lillebror! Jag tänker att Hugo verkligen har tur som får just er som föräldrar! Ni verkar så väl rustade att hantera allt detta speciella som Hugo måste gå igenom i början av sitt liv. Jag är säker på att ni kommer att kunna ge honom kärlek, lugn och ro genom det som väntar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror att föräldrar allt som oftast fixar vad som krävs. Att säga att här råder harmoni är för tillfället lögn. Det är en viss skillnad att komma hem till en aktiv tvååring mot att komma hem med första barnet :)

   Radera
 3. Stort grattis till hela familjen!! ❤️ Kram/syssling Elin

  SvaraRadera
 4. Grattis till den nya babyn, önskar er allt gott.
  miie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas att ni har haft framgång i lägenhetsletandet.

   Radera
 5. Wow! STORT GRATTIS! trodde inte att det var dags än. Fantastiskt att allt verkar gått bra. Hoppas att första tiden ihop blir riktigt mysig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En vecka för tidigt kom han. Jag var mer inställd på att det skulle bli ett septemberbarn...

   Radera
 6. GRATTIS! Härligt att det gick så lätt. Lycka till med alltihop nu! Jag tycker nästan synd om alla som inte får vara en hel vecka och bli uppassade... speciellt andra gången kände vi oss som prinsessor som fick in nybytta bäbisar att amma på natten, sen blev de hämtade och vi fick sova ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror faktiskt hellre att jag har det som det är idag. Skulle absolut inte vilja att de går iväg med min bebis utan att jag får följa med... Men absolut, kom de och bytte någon blöja skulle jag inte klaga. Så kul är det inte att försöka ta rätt på barnbeck mitt i natten ;)

   Radera
 7. Gratulerer så mye med den nye babyen! Ønsker dere alle alt godt fremover :)

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Tack! Och förlåt min sociala oförmåga i hissen. Jag kände först inte igen vår närmaste granne när det visade sig vara hon som var specialisten vi skulle till...

   Radera
 9. Underbara nyheter! :-) Grattis till er allihop!

  SvaraRadera
 10. Välkommen till världen Hugo, och ett stort varmt grattis till mamma, pappa och storebror!

  SvaraRadera
 11. Åååå, så roligt! Lycka till och jag säger som övriga: han kan väl knappast ha hamnat på ett bättre ställe! Och grattis även till lillkillen i keps som nu - i ett huj - har blivit storebror!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tiden har gått så galet fort. Tycker verkligen att det var supernyss som storebror var så här liten...

   Radera
 12. Grattis från en som läst bloggen länge men aldrig kommenterat

  SvaraRadera
 13. Grattis till lilla Hugo Karin :-) hälsningar Ellen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas att allt är bra med er!

   Radera
 14. Här händer det grejor säger jag som varit på "långresa"(Eskilstuna i tre dagar.

  Grattis grattis! Det är fler som fyller det datumet! Det är Claude Debussy, Gustaf Fröding, Mats Wilander och så jag :-) Det du! Så lille Hugo får fint sällskap i "vårt" datumgäng!

  Stor GrattisKram till er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var värst vilken bra dag han tajmade in ;)

   Radera
 15. Många varma grattishälsningar!!!!

  SvaraRadera