onsdag 31 augusti 2016

När hösten nalkas

Bland pumpningar och matande och blöjbyten och storebrorslek hinns det allt med lite annat också.
Trädgården har blivit gravt eftersatt i år, men blommar lite här och var gör det förstås ändå. Jag plockar in en sensommarbukett. För mig är buketter en viktig del i att skapa hemtrivsel och jag tycker alltid  att det känns ungefär hur lyxigt som helst att kunna hämta in blommor från den egna trädgården!

En liten höstbukett fick det bli också. Med rönn och ek.

Ja och så gör vi vårt bästa för att använda plommonen på trädet. När de väl mognar går det så fort och vips ligger de och möglar bort på marken. Ganska många burkar marmelad har här nu tillverkats. Lite saft får det nog också bli. Och eventuellt ett par burkar chutney...
(och alla som råkar läsa här och bo i närheten är välkomna att komma och plocka ihop egna plommon. behöver nog plockas de närmaste dagarna)

Snart är äpplena mogna också. Då blir det must och mos!

2 kommentarer:

  1. Jaså, pv har fått konkurrens!! Vi har två frysboxar och två mindre, såna här som sitter under kylskåpet. Nu har jag ställt ultimatum till pv: han får flytta över alla plommonmarmeladburkarna till EN frys (ja, han fryser in dem), annars är det stor risk att jag blir galen. Vilken frys jag än tittar in i, så nog vimlar det av marmeladburkar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev jätteglad när jag såg att det fanns ett plommonträd här i trädgården -bums tänkte jag på er goda marmelad :) Vi frös in första året, men förra året fick de stå så här och de har hållit sig fantastiskt bra. Äppelmust och mos, nästan utan socker, fryser vi däremot.

      Radera