lördag 27 augusti 2016

Efter ett par dagar hemma

Allra först: Tack för alla grattis och lyckönskningar!

Sedan i onsdags eftermiddag är vi hemma. Det är mysigt, härligt och stundtals alldeles kaotiskt.
Första dygnet var det, ärligt talat, mest enbart kaotiskt. Den nyblivna storebrodern förstod, men glömde fort, att man måste vara lite försiktig. Glad, för att inte säga tokspeedad, över att mamman åter var hemma. Eventuellt inte lika glad över att bebis Hugo nu befann sig på utsidan av magen.

Klockan tre den första hemmanatten beställde jag fler specialnappflaskor... med hemleverans samma dag.

Den första hemmamorgonen, när storebror skulle väckas i tid och få frukost och kläder, jag skulle vara nypumpad, lillebror mätt och skötväskan packad... ja då konstaterade vi i bilen där runt halv åtta att vi i alla fall hade med oss barnen. Hela familjen var med på lillebrors första tandläkarbesök. Och fru specialist visade sig vara vår närmaste granne, men det kopplade jag först efter att jag insisterat på att ta i hand och presentera mig ;)

Efter första dygnet hemma har vi i alla fall hunnit med en hel del välbehövligt mys. Och en hemsk huvudvärk vilket förmodligen är en kombination av hormoner efter graviditeten och vätskebrist efter överproduktion av mjölk.
Storebror börjar så smått begripa att den där lillebrorsan faktiskt kommer att stanna här. I morse hade de sångstund, pappa, storebror och lillebror. Och han har visat sina böcker och sin lilla häst.
Mormorn och morfarn har hunnit hit en sväng också. De hade med sig kakor till fikat, mormorn tog med storebror ut och plockade tomaterna från vissnade plantor och morfarn gick långpromenad med Cosmos. Alldeles prima.
Nu ser vi (jag) fram emot lite svalare väder!

6 kommentarer:

 1. Grattis, hela familjen, till lillebror!

  SvaraRadera
 2. Helt ärligt tror jag att det en slags mening, detta att man får barn när man är ung och det är det ju. Jag blir matt bara av att läsa dina rader :)
  När vi blev hämtade från KS i Solna, den nyfödda tösen och jag, frågade hon som då blivit storasyster om "hon ska va länge hos oss, den där tjejen ...?" Det var nog inte enbart lycka ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä det är klart att det är en stor omställning att plötsligt behöva dela mamma och pappa med någon.

   Radera
 3. Men hallå...det här har jag alldeles missat! Stort grattis till hela familjen!
  Det där med att få syskon, har jag läst nånstans, kan man till en början jämföra med om ens man kommer hem och säger: "Det här är min extrafru. Hon ska bo hos oss nu och det blir väl roligt!!!"
  Det är inte lätt att plötsligt bli storebror, men efter ett tag är det mest bara kul! (Åtminstone var det så hemma hos oss!)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera