fredag 12 augusti 2016

Alla känner OS-dansken

Jo, det är så klart att jag tycker att det är supertrist för Therese att hennes häst blev halt under OS. Men jag tror samtidigt att vi är rätt många som tycker att det är kul att Mads är med och rider. Det känns lite som om halva ridsportsverige har någon form av historia om eller har/har haft kontakt med honom på ett eller annat sätt. Många har ridit för honom på Strömsholm... eller i allafall umgåtts med/träffat på fester, i stallet eller på tävlingar.

Själv träffade jag den galne dansken en hel del, dels hemma på gården eftersom han då var tillsammans med dottern som fortfarande bor där, men också på Strömsholm såväl på fester, som som unghästlärare. Och efter Strömsholmstiden, väl tillbaka på gården igen, hade jag turen att få sätta igång hans häst och faktiskt få behålla henne som min i två år innan hon såldes. Som jag tyckte om den hästen. Och så många gånger jag satt riktigt löst i sadeln ;)

För nästan exakt tio år sedan, då i det där livet som idag känns så oerhört avlägset, skrev jag det här inlägget:


"I förmiddags red jag Minelli för Mads. Hon kändes inte så där jättefin, men på sätt och vis var det bra, för då kunde han hjälpa mig med hur jag ska lösa det. Han är verkligen toppen att rida för! (tror att jag har sagt det förut...)
Knoppade Sandeman med. Skillnaden mellan knoppar till dressyr och till hoppning är ju att i hoppningen ska de synas i knappt en minut och då går det fort. Dressyren ska synas i flera minuter och går låååångsamt.
Trevligt med dressyrhästar i stallet i allfall.

Hämtat minibuss till strömsholmsresan i morgon, tvättat bilen... och handlat till lägret. Första gången jag storhandlar till så många :)

Nu är det träningsläger. Barnen har fått knoppa, hitta på egna övningar och rida uppe på dressyrbanan. Gjort i ordning stallet, ätit tacos och gjort samarbetsövningar."

Som jag är glad att bloggade så mycket under den där tiden. Det känns nästan overkligt att det är jag som har skrivit de där inläggen. 

Jag skulle gärna sitta bänkad framför både dressyr och hoppning på tv nu under OS, men det är oklart om det är den ultimata sysselsättningen för en tvååring. Däremot har jag sett de flesta ritter av de svenska ekipagen och barnet har konstaterat att riddare rider fort men farbror på teven rider fint. Och för pappan har han senare berättat att han sett på hästar som "dantat och tjavat" (dansat och travat).

2 kommentarer:

  1. Jodå. Haha. Jag hade praktik på Strömsholm som nittonåring när han för första gången kom till Sverige. Vi var ett gäng på tio som hängde ihop några månader. En del saker vill man minnas och andra vill man glömma :-D Men vilken talang han är!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag säger ju det, det känns som om alla har något de kan relatera till i samband med honom :)

      Radera