måndag 25 juli 2016

Trädgårdsinspiration

För ett antal år sedan, ja då var det hon som ringde med frågor om det här med odling. Jag hade ju trots allt odlat på balkong i flera år...
Nu är det alldeles omvänt. Jag är grymt fascinerad över hur mycket man kan få plats med i en liten liten radhusträdgård. Och jag är imponerad av den nyblivna sjuåringen som kan redogöra i detalj för varenda liten planta som växer där.

Där är morötter, majs, bönor och ärtor, rödbetor, meloner och en massa annat.

I ett miniväxthus dignar plantorna av bland annat paprika. Bredvid står en stor jordärtskocka.

Och zucchinin växer så att det knakar med massor av frukt.

Tomater i stora lass och allt ser så himla fint ut! Inte alls som mina plantor nu när det börjar bli sensommar.
"Och här borta har vi kål. Och så står potatisen i det här hörnet" säger hon och jag tänker att jag ska aldrig mer gnälla över att jag inte riktigt får plats. Varenda år blir jag superinspirerad och tänker att nästa år... då!

2 kommentarer:

  1. Tack snälla :) Att få plats med mycket olika sorter är inget problem det tråkiga är ju att det inte blir så mycket av varje. Men kul som tusan är det, framförallt att testa nytt och även sorter som inte finns i affären. Dessutom lär vi oss massa varje år, både stora och små :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att det är tur att ni inte har större trädgård ;) Han är verkligen grym på allt som växer där. Hoppas att Noah blir sådär intresserad om några år!

      Radera