lördag 16 juli 2016

Sommarpratare 2-12/7

Ingvar Carlsson 2/7
Jag trodde att han skulle bli jobbig att lyssna på, men hade alldeles fel. Här berättar han om tiden med Tage Erlander och Olof Palme. Anekdoter och sidor som var nya för mig. Berättelsen om hur han blev foten... Humor, allvar och självdistans. En klar överraskning.

Tom Malmquist 3/7
Avstår jag att lyssna på. Det ska handla om sorgen efter sambon, som avled när dottern föddes. Det är säkert ett jättebra program, men jag känner inte för någon lång sorgehistoria.

Gloria Ray Carlmark 4/7
Det här är en människa som på riktigt har varit med och skrivit historia. Det är förmodligen superviktigt. Själv upplever jag det mer som stundtals intressant, vilket kan bero på att jag försökte lyssna samtidigt som jag gjorde en massa andra saker...

Bianca och Tiffany Kronlöf 5/7
Inte kan det väl vara så här dåligt? tänkte jag först och var på väg att slå av. Sedan gav jag det tio minuter till. Därefter stängde jag av.

Bertil Hult 6/7
Drivkraften, trots dyslexi och dåligt skolresultat. Grundaren till EF. En insats på femtusen kronor. Ett mycket litet företag som blev mycket stort. Och en vilja att öka förutsättningarna för barn med dyslexi. Ett intressant och inspirerande sommarprat.

Ove Skog 7/7
Nu var det stockholmska minsann. Tatueringar och sjömansliv och nä... det engagerar mig som just... ingenting.

Ulrika Rogland 8/7
Så viktigt om en verklighet som vi som vuxna sällan kommer i kontakt med, men som barn och ungdomar så lätt utsätts för eller dras in i. Grooming.
Skrämmande, men intressant med många klokskaper.

Alexander Gustafsson 9/7
lyssnade jag bara någon minut på. MMA en sport som jag faktiskt har svårt att acceptera.

Malou von Sivers 10/7
Hon har verkligen fått positiv kritik för det här programmet och det med all rätt. På ett otroligt stilistiskt sätt beskriver hon den komplicerade relationen med fadern från hennes barndom fram till hans dödsbädd. Vilka spår de satt hos henne och hur det kanske har format henne till den hon är idag. Absolut hörvärt!

Anders Kompass 11/7
Riktigt bra prat två dagar i rad! Före detta FN-chef med många berättelser och anekdoter. Kanske emellanåt med en ton av bitterhet.

Emil Jensen 12/7
Egentligen är det inget dåligt sommarprat alls. Och haha, nä allt var förstås absolut inte bättre förr. Men måste alla drabbas av cancer?!?

Sommarpratarna den 24/6-1/7 har jag skrivit om här.

1 kommentar:

  1. Ja, jag håller med i det mesta som du har skrivit. Somligt har jag inte ens lyssnat färdigt till och en del missade jag och orkar inte ta allt från början. Anders Kompass program tyckte jag oerhört mycket om och Bertil Hults också, liksom Malou von Sivers. Ja, och Emil Jensen ,-) Den fine Gunnar i Jämtland skrev lyriskt om systrarna Kronlöf, men där gjorde jag som du - kanske missade man nånting -? Och man förstår hur svårt det måste vara att sätta ihop sommarpratare som passar alla. Det är förstås helt omöjligt.

    SvaraRadera