onsdag 6 juli 2016

Semestermånad även inom vården

Den vanligaste frågan nu på sommaren torde vara; "vad har ni för sommarplaner.?"
Människor runt omkring oss far på allt från solsemestrar till Sverigeturer eller endagars djurparksbesök. Själva håller vi oss i omnejden och hänger kanske som allra mest i den egna trädgården. 

Den här veckan läggs lite extra fokus på Bubblan i magen. I måndags var det barnmorskevisit, idag var det återbesök på specialistmödravården och på fredag ska vi på studiebesök på plastikkirurgen i Uppsala. Mormorn skulle lika gärna kunna bo här en vecka :)

Juli är i sanning en semestermånad. I måndags avlöpte besöket hos en, förvisso erfaren, men ändå bara vikarierande, barnmorska som hade fullt sjå att hitta alla saker och få ordning på datasystemet. 
Och på USÖ fick vi anmäla oss på en helt annan avdelning och våning, undersökningen gjordes av överläkaren istället för specialistläkaren och boka in ett återbesök fick vi göra inne på någons kontor. För återbesök blir det om bara två veckor. Dagens resultat var inte positiva, men heller inte katastrofalt alarmerande. Hur känner ni, går det bra, är det okej? frågar läkaren. Och det är det absolut. Fortfarande. Det finns ju ändå absolut ingenting att göra just nu. Och dessutom börjar vi känna oss rätt luttrade vid det här laget. 

Nu har jag åter fått totala lyftrestriktioner och ordinering att vila och ta det lugnt.
Det är tur att pappan har semester i drygt en månad till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar