fredag 5 augusti 2016

När man ska bli storebror...

...då får man följa med till barnmorskan och när man har varit där tillräckligt många gånger har man lärt sig var korgen med leksaker står och hur besöket går till. Sedan kan man leka barnmorska hemma och man kan använda siffrorna som doppler och säga "dunk dunk dunk" och man kan känna med handen och nicka och övertygande säga "ja häj ä huvet".

Man kan också läsa boken "snart har vi en baby" många många gånger. Den rekommenderas till alla som väntar syskon.

Och så kan man titta på serien "Astrid blir storasyster". Astrid målar på mammas mage och efteråt kan man vara väldigt sugen på att göra likadant. Vi plockar fram ansiktsfärger och snart är magen prydd med tjusiga streck. 
När vi frågar om vi ska måla på Noahs mage också (Astrids mamma målade på Astrids mage) blir svaret ett bestämt "Nej tack!".

4 kommentarer:

 1. Hur länge är det kvar nu, innan det lilla syskonet kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon gång mellan mitten av augusti och mitten av september. Hålls samma tidsplan som storebror hade så blir det det sistnämnda 😏

   Radera
 2. Vilken mysig kula! Och vilken fin storebror han kommer att bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får väl se. Just nu pratar han väldigt mycket om bebisen, men jag är inte helt säker på att det kommer att bli superpopulärt att dela med sig av mamma. Det visar sig förstås :)

   Radera