tisdag 26 juli 2016

En åskskräll och ett barnmorskebesök

Så övergick tokvärmen i betydligt behagligare väder.
Lite sommarregn minskade inte folkmängden på stranden. Däremot har jag aldrig sett ett område tömmas så fort som när åska och blixt skrällde loss i ett jättebrak som fick såväl barn som vuxna att hoppa högt. De flesta barn blev förstås livrädda och alla föräldrar gjorde tappra försök att ta sitt pick och pack under armen, lugna förskrämda ungar och rusa mot bilarna samtidigt som himlen öppnade sig och en riktig åskskur kom.
Vårt eget barn var livrädd resten av kvällen. Förhoppningsvis går det över -både jag och pappan tycker ju att åskväder är supermysiga.

Det var hur som helst inte åskan barnet berättade om för barnmorskan idag, utan att han hade varit på stranden och badat och att där var mycket barn som plaskade. Själv var han i en timme innan han frivilligt kunde tänka sig att följa med upp. Tänk att det är så härligt med vatten!

Hos barnmorskan fick vi bara halvt godkänt för är det inte det ena är det det andra och för sjuhundrafemtielfte gången den här graviditeten blev det kontakt med specialistmödravården, som dock tyckte att vi kunde avvakta till nästa besök eftersom vi ändå hänger där så ofta.
Utöver det får jag nu sluta skryta om mina fantastiska blodvärden, men har i alla fall en förklaring på varför trappan till övervåningen plötsligt blivit så rysligt lång ;)

2 kommentarer:

  1. Inte en enda åskknall här, än så länge, inte vad jag har hört. Men idag är det mörkblå molnen som seglar fram på himlen, så kanske ikväll ...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har mest hört mullrande på långt håll den här sommaren, men då minsann brakade det loss. Och det var sannerligen välbehövligt.

      Radera