måndag 11 juli 2016

Att inte köpa hjälm på XXL

Man kan fundera på om man har för mycket fritid när man, inte bara orkar argumentera med personalen, utan vid hemkomsten även komponera ihop ett mail och skicka iväg.
Det var XXL som hamnade i skottgluggen. Förra året var vi där och skulle köpa en cykelhjälm till sonen. En med grönt säkerhetsspänne, var jag helt inställd på. Vi åkte därifrån med rött spänne eftersom jag var för dåligt påläst och personalen lät väldigt säker på sin sak.

Idag var jag bättre påläst. NTF rekommenderar grönt spänne för barn upp till sju år. Observera att det handlar om så kallade småbarnshjälmar godkända för cykling -inte lekhjälmar.
Konsumentverket går på samma linje. Grönt spänne för barn upp till sju år.
Trafikverket är också tydliga i frågan.
Även försäkringsbolagen, exempelvis Folksam, Länsförsäkringar och If informerar om det gröna spännet.

Nu skulle jag alltså skaffa en hjälm med grönt spänne till sonen. Hur det gick? Tja, jag åkte därifrån utan. Säljaren var stensäker på sin sak, trots mina hänvisningar till ovan nämnda rekommendationer -man skulle a b s o l u t inte cykla med hjälm med grönt spänne.
Hans argument? Jo, "det finns en anledning till att det inte sitter gröna spännen på vuxenhjälmarna".
Jag orkade inte. Jag tackade för mig och gick.

Nu ska hjälm inhandlas på Team sportia, som vet vad som gäller och som dessutom har mycket tydlig information på sin hemsida.

(av någon anledning känns det som om jag har skrivit om just det här förut)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar