fredag 10 juni 2016

Oförtjänta blommor

Idag fick det bli en liten tripp till jobbet. Två veckor hann jag arbeta, och ändå har jag haft både ljus, blommor och choklad att hämta nu vid terminsavslutning. Det är väldigt gulligt förstås... och nästan så att jag skäms, för jag förstår ju att det säkert varit ett dilemma, det att man kanske inte kan köpa något till alla fröknar utom en.

Här hemma har för övrigt en av oss ägnat dagen åt att fylla på flera ton grus där altanen ska ligga.
Någon annan har tillbringat eftermiddagen i lekparken tillsammans med kompisen Juni (som precis har fått en lillebror -prima med en familj med barn jämngamla med våra bara två gator bort!).
Mamman här i familjen, ja hon har mest ägnat eftermiddagen åt att vara just mamma. Och däremellan försökt jaga rätt på ett uteblivet, förmodligen bortglömt, läkarintyg. Utan framgång. Specialistläkare är helt enkelt näst intill omöjliga att få tag på. Nu hoppas jag på bättre framgång på måndag, för ska man vara sjukskriven krävs ju som liksom ett intyg.
Men först tar vi helg!

6 kommentarer:

 1. Men åh så gullig att du fått blommor! :)

  SvaraRadera
 2. Gläds du åt presenterna, de har ju faktiskt valt att ge dig dem :-)
  På vår skola finns det tack och lov ingen tradition att samla in pengar för att fixa present till lärarna. Visst får vi små presenter men då är det enskilda barn som ger på eget initiativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här är också från enskilda barn. Jag tror att det beror väldigt mycket på vilka föräldrar det är. Vissa år har det varit både blommor och choklad och paket. Andra år har det knappt varit något.
   Det är klart att jag blev glad, men det var ju totalt oväntat eftersom jag som sagt bara jobbat två veckor.

   Radera
 3. Gissar väl att dr specialist har datajournal så lätt att bara skriva ut en kopia. Våra sjukintyg går också elektroniskt direkt till försäkringskassan. Men du kanske behöver en kopia till arbetsgivaren antar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, problemet är att hon inte har skrivit något alls. Att jag inte har en papperskopia är inget problem, det är ju bara att dra ut från 1177 eller försäkringskassan. Men då krävs det liksom att det finns ett intyg där. Förhoppningsvis löser det sig i morgon.

   Radera