tisdag 7 juni 2016

Nationaldagen

Jag tycker att det är så roligt att nationaldagen firas mer ordentligt nu i Sverige. Jag älskar vårt land och jag är alldeles oerhört tacksam över att vara född här!
Under min skoltid, ja då gick man ut och sjöng nationalsången på skolgården och sen var det liksom inte mer med det. Idag är det stort hallabaluns och det är flaggor och glada människor och sång och musik.
Vi valde att inte åka in på storfirande i Örebro utan ta det i betydligt mindre skala här i Hallsberg. Lite tal, lite gubbar som spelar och så en kör. Ja och alla nyblivna svenska medborgare får en bok om svenska traditioner.
Kaffe med dopp serveras vid ett bord och de som vill får betala en slant.
Vi hade tagit med oss en filt och satt i gräset och hade det ganska mysigt.


Efteråt blev det en vända förbi affären och medan pappan var där inne passade sonen och jag på att mata änderna och deras ungar.

Och till middag blev det grillat med jordgubbar till efterrätt. Lek i trädgården, bus med Cosmos, vattnande av blommor.
Allt medan fasadflaggan fladdrade i vinden och de första blommorna på doftschersminen slog ut.

En alldeles lagom bra nationaldag!

#Blogg100
Dag 99

2 kommentarer:

  1. Här firas inte alls egentligen, men fasadflaggan kom upp och sen var det jobb för min del. Och ååå, så tacksam jag är att man fick förmånen att födas i en del av världen där det är lugn och ro! Många som kommit från andra länder, tycks fira Sverige mer än vi själva gör och det kanske vi kan lära oss nånting av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker att det är jättehärligt att det har blivit en dag då det firas. Och faktiskt också förenar, för precis som du skriver är det ju verkligen inte bara de som är födda i Sverige som firar :)

      Radera