söndag 5 juni 2016

Nä, det blev inget dop

Idag skulle vi ha farit till hufvudstaden för att gå på en liten Ludwigs dop.
Noahs kläder är fixade för länge sedan, chinos, ljus skjorta och fluga. Maken skulle haft mörkblå kostym fast det visst är alldeles mot vett och etiketten på dop. Och jag skulle ha haft en lånad klänning.
Cosmos skulle antagligen hängt med en liten vit kompis i Örebro.

Men så är det ju som det är och när det är så känns utfärder sådär aningen olämpliga och framförallt lite osäkra. För det första orsakar en massa blod en viss dramatik. För det andra känns det rätt skönt att veta precis var man ska om det händer igen.
Nu skickade vi i stället presenten med Mollyfamiljen och hoppas att lille Ludwig hade en riktigt fin dopdag.

Här hemma blev det altanfixande. Eller snarare förberedelse. Upptäckt av flera rör i marken,  omkullkastade planer och nytänk. Vi fick hjälp av fina vänner och en stor sten ligger numera inte i vägen :) På tisdag får plintarna åka tillbaka, men brädorna behåller vi. Förstås.

Trevligt nog var just hela familjen med. Här finns en liten kille som somnade mycket trött men nöjd ikväll :)

#Blogg100
Dag 97

9 kommentarer:

 1. Blå kostym funkar väl fint? I alla fall om det är ett stort dop, vill jag minnas.

  Ta hand om er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på stort dop ska det vara mörk kostym. Lite oklart var gränsen till stort dop går... Här finns inte så värst många kostymer att välja på så den vi har får liksom fungera till allt.

   Radera
 2. Det finns väl inga särskilda regler för klädsel vid dop? Hel och ren och i finhet ungefär som man tror att värdarna förväntar sig, det brukar räcka.

  Jag är imponerad av ditt lugn vad gäller Bubblan, jag minns att jag var väldigt hispig för minsta lilla grej som inte var exakt efter schemat. Med tvåan var det blödning och risk för vaddetnuhette med moderkakan. Inte lyfta inte klättra... Fy vad nervöst det var! Jag beundrar dig som verkar ta allt med ro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det finns vett och etikett-regler även för dop, men vi hade som sagt brutit mot dem.

   För övrigt har jag bara fått att undvika fysisk aktivitet och lyft som restriktion och än så länge tjänar jag inte värst mycket på att bekymra mig. På onsdag ska vi träffa specialist igen och vi får väl se vad som sägs då.

   Radera
 3. Inte en susning hade jag om vad som förväntas bäras på ett dop och tur att vi höll till hemma i Malå, där man tar det som det kommer. Det spelar ju absolut ingen roll vilken färg det är på kläderna, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det hade inte jag heller, men så fick jag en liten hint och blev förstås tvungen att googla ;)

   Radera
 4. Ludwig hade en fin dag, men tyckte att det var tråkigt att inte få träffa er!
  Angående klädval är jag alldeles säker på att ni inte brutit mot några vett och etikettregler som vi känner till i alla fall (Max hade blå kostym..). Tror vi själva i så fall gjorde det största övertrampet som bjöd på plastförpackad mat :)
  Ludwig tackar o bockar för fina presenten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Anders hade mörkblå kostym på Noahs dop och det gick ju bra ;)
   Supertrist att vi inte kunde komma, men vi ser fram emot att träffa honom en annan gång!

   Radera
 5. Jag har sett många dop, speciellt de som läggs in i den vanliga söndagsgudstjänsten för att förtydliga att man hör ihop med församlingen jag har bara flämtat till en gång, när modern och hennes väninnor kom i axelbandslösa filmstjärneklänningar, långa och glänsandem mitt på dan, till ett dop... Då tyckte t.o.m. Jag att det var felklätt.

  SvaraRadera