söndag 19 juni 2016

En visit på Hallagården

När man är två år och tycker väldigt mycket om djur, då kan en liten liten liten djurpark vara en kul grej. Eller inte så värst spännande alls. Vårt barn vill gärna klappa och mata och nu vet vi att en klapphage någonstans passar honom betydligt bättre än en djurpark.
Vi gjorde ett besök idag, på Hallagården, och gick rundan runt. Tittade på en emu och renar och alpackor och lite olika bondgårdsdjur. I fina miljöer och lagom väder.


Sedan åkte vi hem. Fikade i vår egen trädgård, klappade på fina Cosmoshunden, plockade två jordgubbar och några smultron och räddade vinbergssnäckor från gräsmattan till skogen. Det var minst lika populärt. 
Och gratis ;)

Dagens bästa var dock förmiddagsbesöket hos mormor och morfar. Där man fick spela kazoo och piano med mormor. Och fälla ner locket på pianot när man var klar. (jodå, vi har ett piano hemma. med lock. men det är visst en helt annan sak när man får göra det hos och med mormor)

6 kommentarer:

 1. Precis så är det! När Anna och Maria var små tog vi dem till Skansen. Tänk, så roligt att få se elefanter och andra djur! Så fel vi hade - det som fascinerade allra mest och fick dem att inte vilja gå en meter till - var hagen med killingar och kattungar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade vaga planer på parken zoo i Eskilstuna i sommar, men det får nog kanske vänta något år...

   Radera
 2. Håller helt med Noah, vill också klappa. Mins fortfarande när vi var i Eskilstuna djurpark... massa spännande(?) djur men jag tyckte absolut killinghagen var bäst, för där fick man sitta och klappa. Våra barn gillade Hallagården men mest för att de kunde kasta pinnar i bäcken (djuren var de inte så intreserade av). Jag tycker för egen del att minst ett besök där varje år är ett måste...älskar miljön och fiket, vill sitta i gräset och dricka kaffe ur en skål :) "Djurparken" kan jag dock klara mig utan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi hoppade faktiskt över fikat eftersom det inte fanns något som jag kunde äta (jo, jag hade så klart kunnat sällskapsdricka te, men vi åkte hem och fikade istället ;)). Men absolut jättefin miljö!

   Radera
 3. Klart det blir annat med mormor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var superladdad över att åka till mormor och morfar och ville göra allt, helst samtidigt, när vi kom dit :)

   Radera