tisdag 21 juni 2016

Bästa tiden på dygnet

Den absolut bästa tiden på dygnet kan vara ottan. När man vaknar pigg klockan fem och övriga familjen sover. När Cosmoshunden yrvaket tittar upp, men ändå masar sig med ut ur sovrummet. Chatterkatten däremot, ligger i fotänden och har absolut inga ambitioner att flytta sig därifrån än på ett par timmar.

Då kan man ta en liten vända i trädgården. Dra ogräshackan genom jordgubbslandet och fotografera lite blommor. Höra duvan, men för övrigt konstatera att det är rätt tyst på fåglarna. Helt annorlunda än för någon månad sedan.

Sedan kan man komma in lagom tills nyhetsmorgon börjar. Man kan sätta på ugnen, ta sig ett glas blåbärsdryck och en knäckemacka och upptäcka att jahaja, det har alltså precis varit årets kortaste natt. Och idag ska det vara årets längsta dag. Jag tillvaratar det uppenbarligen genom att kliva upp i grisottan. Planerar att, om inte regnet kommer, ha sconesen klara och ta en tur till kohagen när resten av familjen vaknat. Förmodligen kommer jag däremot inte alls ta vara på det där i ljuset ikväll, utan dra ner rullgardinen som senast runt nio. Man kan ju liksom inte ligga på topp dygnet runt ;)
Ingen aning om vad det här är för blomma, men den blommar så fint i stentrolleland just nu.

Och tänka sig att de där buskarna som såg så stendöda ut har tagit sig så här bra!

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nja, floxen har inte kommit än och de ser inte riktigt ut såhär...

   Radera
 2. Båthuspernilla21 juni 2016 08:02

  Jag sätter en femma på att den översta blomman är en borstnejlika. Här är en bild:
  http://www.cloudberrydesign.com/album/Blommor-ute/slides/borstnejlika.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är det alldeles garanterat. Jag ska bums föra in det i trädgårdsboken. Tack :)

   Radera