lördag 14 maj 2016

En tillsammans-lördag

Efter många varma soliga dagar kom det, regnet. Termometern visar på fyra grader.
Och efter min första arbetsvecka på nästan två år, ja då blir det helg, lägligt tajmat med det mysiga vädret. När man har varit hemma tillsammans så länge, kan det efter en hel veckas heltidsjobb, kännas  som om man har massor med tid att ta igen. 

När barnet får välja frukost blir det scones med ägg och kaviar. Och vi tänder ljuset och lyssnar med ett halvt öra på "Lördag med Lisa" och "Ring så spelar vi".

 Bums efter frukost vill barnet gå ut. Han älskar att vara ute!
Turligt nog är mamman också rätt förtjust i det. Och det är så fantastiskt grönt. Plommonträdet har blommat över sedan nästan en vecka och äppelträdet har stora knoppar.
Vi gör en stig med trimmern ner till bäcken, klipper i de vissna rosenbuskarna och, förstås, plaskar i vattenpölarna. Går en promenad i "skogen" med Cosmos. Regnet är för övrigt en välsignelse. Titta bara så mycket pollen som fallit till marken.
 De flesta gullvivor är överblommade. Vitsipporna försvann för länge sedan. Nu har i stället blåklinten börjat slå ut.

Sedan bakas det chokladbollar. Är bara smöret uppmätt och riktigt mjukt fixar han det nästan själv. Ja, med instruktioner från mamman förstås.

Och vi tillsammans-sover middag med Chipperkatten och har det ungefär hur mysigt som helst.

Nästan precis hela eftermiddagen spenderas ute. Vi gräver i sandlådan och går i trädstråket och leker med Cosmos och lastar lilla tåget och rensar i rabatten och bygger koja.

Och när vi kommer in, ja då har pappan fixat en riktig pannkaksmiddag!

Lite jobbrelaterad hjälp får mamman också. Planen är att i alla fall de större barnen på förskolan ska få göra båtar som sedan ska provas i den närliggande bäcken. Därför tillverkar vi nu hemma en prototyp som ska provköras i morgon. Barnet ägnade sig mycket villigt åt båttillverkning.
Åh vad det är mysigt med helg!

#Blogg100
Dag 75

4 kommentarer:

 1. Här har vi bakat muffins, dock i bakmaskinen. Molly gick in med iver att lägga upp muffinsformar i muffinsformen. Sedan var det roligaste att placera hallon och trycka ner dem i varje form. Jag misstänker att något av de djupfrusna hallonen kan ha förlorat en bit av sin volym innan placeringen i muffinsformen. Att slicka skålen tycker Molly är vedervärdigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag har inte erbjudit något slickande och Noah har heller inte visat något intresse.
   När det ska fikas talar han om att mamma och pappa ska äta chokladboll och att han ska äta rån. Intressant att se hur länge det håller i sig, men väldigt bra för både tänderna och resten av kroppen så länge det varar :)

   Jag längtar till de svenska hallonen kommer (och drömmer om en egen stooor hallonhäck). Tycker att det känns som ett onödigt moment att behöva koka de köpta.

   Radera
 2. Låter som en mysig innehållsrik dag. Jag har hållit mig inomhus. Räcker med att titta på termometern.
  Ser fram emot rapport från "sjösättningen" i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, fast vi har verkligen haft det jätteskönt ute. Barnet ville absolut inte gå in i förmiddags och var mycket taggad att gå ut igen på eftermiddagen :) Själv älskar jag detta att kunna vara ute utan att bli så varm och har inget emot att klä på mig lite extra. Maken däremot har inte stuckit ut näsan idag ;)

   Radera