fredag 27 maj 2016

Det här med att välja färg

När barnet får välja färg blir det just nu oftast rosa.
Finns inte rosa blir det tydligen någon form av orangeröd... Därför enades mamman och pappan idag snabbt om att barnet bara fick välja färg på sina stövlar.  Både mamman och pappan visade sig nämligen ha lite svårt för just orangeröda sandaler... trots att det förstås egentligen inte spelar någon större roll.
Det känns hur som helst lite lyxigt att ha så nära till Kavat-fabriken! Där finns så kompetent personal och skorna håller en fantastisk kvalitet. 
Nu är vi rustade för såväl regnväder som varma dagar (mamman hoppas på mer av det förstnämnda och pappan ser fram emot värme ;)).

Vi har också enhälligt beslutat att fötterna inte behöver växa så värst mycket nu i sommar!

4 kommentarer:

 1. Klara färger har säkert en större lockelse. Fräsiga stövlar och fina sandaler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker generellt att det är fint med mycket färg på barn. Men just den där orangeröda som liksom såg smutsig ut redan i affären... tyckte jag. Nja...

   Radera
  2. Ni har väl inte fördomar om flick- och pojkfärger?

   Just ikväll när sonen kom hem pratade vi om att han alltid fick ärva storasysters kläder, ja inte klänningarna.. Tur att det var unisexmode på den tiden, sa han. Allt var orange och brunt första året, sen var det röd-vitt-blått från Fix (som ju hade fabriksutförsäljning här i stan så länge det fanns kvar.)

   Radera
  3. Nej, jag önskar verkligen att det fanns ett större utbud av färgglada lekvänliga kläder i butikerna. Vill man ha kläder till ett skapligt pris får man välja mellan lekvänligt mörkt (blått, mörkgrönt, grått och svart) eller tight färgglatt. Eller klänning. Märkeskläderna (Molo, Pop, Geggamoja etc) håller en helt annan linje, men så får man ju också betala därefter, både nytt och på begagnatmarknaden...

   Radera