söndag 17 april 2016

Sconesfrukost

Det som börjar som en gråvädersdag övergår snabbt till sol och blå himmel. Naturen har formligen expolderat och löven spricker ut på var och varannan buske. Björkarna har musöron och jag inser att det är dags att beskära rosorna.
Vi börjar dagen med sconesfrukost.

Recept:

2 dl glutenfri mjölmix
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 ägg
1,5 dl laktosfri fil eller yoghurt

Blanda de torra ingredienserna.
Smula ner smöret
Blanda ner ägg och yoghurt. Arbeta ihop till en jämn kladdig deg.
Klicka i muffinsformar, ca 7 st.
Grädda i ugn på 250 grader ca 10 min.

Blogg100
Dag 48

3 kommentarer:

  1. Åh så gott. Måste nog ta och anställa en sconesbagare som kan komma hit och baka till mig på mornarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja för det är ju grymt avancerat och tidskrävande att göra själv ;)

      Radera