onsdag 27 april 2016

Onsdagsfika

Om man ska se det från den ljusa sidan, har vi nu som helg varje dag.
Och då kan man piffa till tillvaron med finfika sådär mitt i veckan.
De här glutenfria kanelbullarna är det absolut närmsta jag kommit vanliga bullar.

Chokladbollarna är det första bakverk sonen har åstadkommit i stort sett på egen hand. Bortsett från smöret har han själv mätt upp samtliga ingredienser (vilket eventuellt kan innebära att vissa mått blivit ganska halva och andra väldigt rågade...) och med världens tålamod knådat in smöret. Jag hjälpte till att rulla (och kan ha eliminerat en och annan smörklump), men pärlsockret rullade han runt dem i själv innan de slutligen hamnade på tallriken.
Och ja, det är en mammas privilegie att få vara lite stolt och tycka att det egna barnet är såååå bra ;)

Själv är han för övrigt ännu nöjd med ett glas vatten och rån eller frukt till fikat. Och vi tänker oss att så länge han själv inte efterfrågar något annat finns ingen anledning att introducera sådant som innehåller en massa socker.

#Blogg100
Dag 58

6 kommentarer:

  1. Härligt! Och vilken fin bild och vacker kaffekopp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Koppen tillhör servisen Anna, som jag samlade på under ett antal år under min uppväxt. Nu plockas den fram till diverse kalasanden, men även till helgfikan eller middagar som det har lagts ner lite extra tid på. Trist om en servis bara ska stå och damma, tänker jag :)

      Radera
  2. Mammor FÅR och BÖR vara stolta över sina barn och skryta får man också!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men så tänker jag också. I alla fall i rätt forum :)

      Radera
  3. Svar
    1. Tack! Det inbjöd liksom till att plocka fram kameran :)

      Radera