torsdag 14 april 2016

Grabbarna grus

Tänk att vi hade en sådan enastående tur idag, att en av föräldragruppskompisarna från andra sidan orten besökte just vår lekpark när vi kom dit.
Nu hade de för dagen kanske inte något superstort utbyte av varandra. Den ena gav sig ständigt iväg på egna turnéer och motionerade sin pappa ordentligt.
Den andra gav sig i kast med den turnerande kompisens leksaker och tyckte att de var toppen.

Själv funderar jag lite över det där programmet jag hörde på P1 för några veckor sedan, om vikten av "pappis". Pappis är en verksamhet, typ öppna förskolan, för bara pappor och deras barn.
I den värld jag nu levt i snart år har det sannerligen inte behövts något "pappis". De verksamheter vi har besökt har varit öppna för alla. På öppna förskolan på familjecentralen i höstas var det minst lika många pappor som mammor. När jag följde med till kyrkans öppna förskola i fredags var jag ensam mamma bland alla pappor. Och i lekparken idag var jag som mamma också i minoritet.
Jag hoppas och tror att familjer idag väljer den lösning som passar dem bäst och att de flesta kanske slipper att utgå från löneklyftor eller gamla förlegade könsroller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar