torsdag 21 april 2016

Det ska bli fyra tvåbeningar i familjen!

NU kan vi berätta det.
Noah ska bli storebror!
I höst faktiskt.

Vi har minst sagt haft en lite kurvig graviditet hittills. Några har frågat i kommentarer och ett par har i mail undrat om jag inte börjat jobba än.
Jag började arbetet efter föräldraledigheten med heltids sjukskrivning eftersom jag mer eller mindre bodde i badrummet i flera veckors tid. Fy för illamående!
Sedan hann jag arbeta fem halvdagar... innan vi, efter rutinultraljud, fick veta att bebisen Bubblan i magen har en bred gomspalt och ett hjärtfel.
Vi fick omedelbart en tid hos specialist i Örebro, som remitterade oss vidare till Uppsala. Det pratades om kromosomavvikelse (störst koppling till kromosom 13, som oftast innebär att barnet dör i magen eller före tre års ålder). Ett fostervattensprov togs.
Det är en rätt absurd känsla att titta på Geggamojas hemsida på den gula mjuka bebisbodyn och samtidigt ta reda på vad som gäller runt begravning av foster.

Efter Uppsalabesöket, där överläkaren för kardiologi på Astrid Lindgren och Uppsala akademiska gav positiva besked om att det inte ska vara livshotande, hann vi glädjas en dag innan nästa vändning kom.
Blod. Så mycket blod. Jag visste faktiskt inte att man kunde blöda genom kläder och nattbindor utan att det var någon fara.
Ny sjukskrivning med restriktioner att inte lyfta och inte utföra fysisk aktivietet.
Och fostervattensprovet då? Det visade inga avvikelser.
"Vår" specialistläkare i Örebro har för övrigt varit helt suverän!

Nu finns en plan på att börja arbeta om några veckor. Och en förhoppning om raksträcka resten av vägen. Det blir förstås extra kontroller på grund av hjärtat och vi ska få träffa ett så kallat LKG-team för att få mer information om innebörden av gomspalten. I nuläget vet vi bara att det kommer att bli en rad operationer och svårigheter med matningen.

Det här inlägget går förstås inte att skriva utan att nämna hur underbara människor vi har omkring oss. Mormorn har ställt upp och kommit med ingen varsel alls när det behövdes. Och vi har fantastiska vänner som erbjudit sig att ta ut en föräldradag eller semesterdag om det skulle krävas. För vår skull!

Nu ser vi fram emot att få träffa Bubblan i höst!
Tänk att finaste Noah ska bli storebror!

Blogg100
Dag 52

29 kommentarer:

 1. Jag hejar på Bubblan, och på er! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har verkligen svängt, men nu finns det bara en riktning och det är förstås framåt. Så vi hejar också på Bubblan :)

   Radera
 2. Vilken rolig nyhet men vilken jobbig tid ni verkar ha haft. Nu önskar jag er och Bubblan en lugn och fin tid framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi är förstås jätteglada :)

   Radera
 3. Grattis!! :-)
  Så fantastiskt roligt!

  Jag hoppas ni får det lugnare nu framöver, utan så mycket oro. Kraam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, nu ser vi fram emot hösten! (med lite skräckblandad förtjusning -två barn är ju dubbelt så många som ett ;))

   Radera
 4. Grattis och så roligt att det ska bli en ny liten familjemedlem! Inte har jag kunnat ana att ni haft det så körigt när jag läst din blogg. Önskar er all lycka framöver. Det är verkligen omvälvande med ett nytt litet liv, det vet jag som nyss blivit farmor igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi har ju haft en parallell verklighet också, den som speglats på bloggen. Med härliga vårdagar, fina utflykter och en underbar liten gosse som det är full fart på mest hela tiden :)

   Radera
 5. Och jag instämmer med övriga .., sååå roligt för er och så roligt för en liten kille att bli storebror! Vi håller alla tummar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att få en liten bebis att konkurrera med kan eventuellt bli föga populärt, men vilken skatt att ha ett syskon när åldersskillnaden så småningom "jämnar ut sig".

   Radera
 6. Snacka om upp och ner men nu hoppas vi på bara upp. Stort grattis och lycka till med allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det kan man säga. Tack och tack :)

   Radera
 7. Vilken resa hittills. Stort grattis till hela familjen och vad fint att bli storebror!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu kan vi bara vänta och se vem den lilla vilda i magen är :)
   Tack!

   Radera
 8. Tycker inte att jag kan finna rätta orden. Mer än att uttrycka stor beundran för er med vilken fattning ni tagit detta och säkert kommer att göra framöver. Bättre föräldrar än ni kommer denna lilla Bubbla inte komma till. Hoppas också att arbetet får stå tillbaka även om det är roligt. Det kommer en ny fransk nounou till hösten😊😄😊🇫🇷

  SvaraRadera
  Svar
  1. 💜 💜💜
   Uppstår det nu inget nytt finns det ingen anledning att vara hemma från jobbet såhär pass tidigt.
   Och bortsett från information från lkg-teamet samt extra kontroller ska Bubblan "bara" bakas klart och vi kan inget mer göra innan hen är född.

   Radera
 9. Oj vilken turbulent första tid, men GRATTIS! Vad underbart med en liten till! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Om jag inte är helt ute och cyklar är våra barn bryllingar till Dante och Noel (hm, alltså väldigt långväga släkt ;)). Vore ju lite kul om vi kunde få till en date någon gång!

   Radera
 10. Stort grattis till er alla tre och allt gott inför höstens stora äventyr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blir garanterat nya erfarenheter. Förhoppningsvis går månaderna fram till dess liiiite fortare än när vi väntade på Noah ;)

   Radera
 11. Så kul med en lillebror till Noah! Och vilken turbulent start på det hela. Önskar er en fin tid framöver!!! Grattis till er allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Noah blir storebror innebär ju inte automatiskt att det blir just en lillebror :)
   Tack!

   Radera
 12. Oj! Var fick jag det ifrån??? Det skrev jag av misstag :(. Klart det kan bli vilket som helst :-)
  Spännande tid framöver! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du KAN ju ha rätt ;)) Mycket spännande :)

   Radera
 13. Det där med parallell verklighet kan jag en del om...
  Jag förstår verkligen att det har varit omtumlande! Hoppas att det flyter på lite lättare nu. Det är bara att gratulera de barn som får er till föräldrar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är toppen att det har funnits en så härlig sida också. Allt är liksom väldigt mycket lättare när man har en liten kille som ständigt vill ha uppmärksamhet och tycker att livet leker, och när fåglarna kvittrar och blommorna slår ut och solen skiner :)
   Tack så mycket -vi hoppas förstås också på riktigt flyt nu framöver!

   Radera
 14. Men här händer det grejer när en annan legat i feberdimmor :-) Stort stort grattis! Väldigt omtumlande start.. hoppas resten av bakningen går lugnare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du mår bättre!
   Tack, vi hoppas förstås verkligen också på det :)

   Radera
 15. Men GRATTIS! (Jag är som du märker lite sen med att läsa detta) Måste vara oroligt, men spännande. Skönt att ni har en läkare som känns bra mitt i detta!

  SvaraRadera