lördag 26 mars 2016

Påskafton

Idag har vi haft en annorlunda, men bra, påskafton. Det känns lite underligt att inte vara i Malmö över påsken, alldeles särskilt som övriga är där precis som vanligt. Men vi blir uppdaterade med mms på påskbordet och påskhälsning och här hemma går det faktiskt verkligen ingen nöd på oss även om det är tråkigt att vi inte får träffa farmor.

Till frukost fixar maken supergoda scones. Faktiskt de första som smakar riktigt bra trots att de är glutenfria. En riktig finfrukost, påskaftonsfrukost blir det.

 Och efter frukost stundar äggjakt. Maken och jag har redan hittat våra. Påskharen hade liksom lagt dem på ställen så att man slapp leta ;)
Sonen hittade sitt bland leksakerna. En alldeles egen clementin, en pixibok och så tre majskrokar som man fick hugga in på på en gång! Det var minsann inget dåligt påskägg haren hade lämnat.

Fix inför kvällens efterrätt. Vispa vispa i flera olika skålar och så krossa kakor. Tur att pappan hade en så bra hjälp i köket.

Utelek också. Förstås. Mest hela förmiddagen och en stor del av eftermiddagen. Det finns så himla mycket man kan göra ute och idag har vädret varit finfint!

Några påskkärringar har varit på besök också. Här hemma hade vi vår egen påskkärring -Cosmos. Han brydde sig inte ett minsta dugg om att få ett huckle på huvudet, men var däremot en aning missnöjd över att behöva sitta stilla såpass länge att jag hann fånga honom på bild ;)

Vi hoppade faktiskt över påskbordet. Jag äter ju i stort sett ingenting på det i alla fall och maken tyckte inte att just påskbord var värst viktigt bara han fick äta ägg. I stället blev det trerättersmiddag och det passade oss allihop prima.

De där två som jag är så oerhört lycklig för att de finns i mitt liv!


Blogg100
Dag 26

2 kommentarer:

  1. Tycks som en härlig påskafton! Och som han växer, den lille gossen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en riktigt bra påskafton. Och han blir ju två i sommar :)

      Radera