onsdag 30 mars 2016

I en gammal trädstam

En onsdag kan man fundera på vem som har bott här. I en gammal trädstam.
Ett fjolårsbo...

Man kan också muttra lite över råddjuren som alldeles uppenbart inte bryr sig om att det luktar hund i trädgården. Adjöken tulpaner på väg och lila krokus. I rabatten som är utanför det inhägnade området har jag strött ut blodmjöl. Där står än så länge blommorna kvar...

Blogg100
Dag 30

2 kommentarer:

 1. Ja visst är det rart med rådjur. I vår dunge (som enligt Julia är "kogen") har de koloni och ligger jättemysigt och vykortsaktigt nästan varje dag. Charmigt men jag antar att jag får bygga nån sorts stålbur runt de grönsaker jag tänkte odla i sommar. Rhodoendronhäcken längs med huset som Julia är precis lagom stor för att kunna gå in bakom är också "kogen" för övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gullunge! Vi måste försöka komma och hälsa på!
   Vi har inte sett rådjuren på ett bra tag och mamma hittade ett rätt färskt skelett i stråket bakom huset så vi trodde att de gått hårt åt i vinter och kanske letat sig någon annanstans. För säkerhetsskull strödde jag ju blodmjöl i de rabatter som ligger på baksidan, utanför staketet. Men tji fick jag, för det finns just inget annat djur här som kan knipsa av så karaktäristiskt och effektivt som just rådjuren :/ Kan ju inte hälla blodmjöl där Cosmos brukar gå lös, men borde haft någonting över min lilla tulpanodling.
   Fast på vintern tycker jag att det är jättemysigt när de går i trädgården, ligger under äppelträden och smakar på fågelmaten :)

   Radera