söndag 24 januari 2016

Töväder och vårkvitter

Jaha, så blev det tö. I ett vips är träden alldeles snöfria och våra snöfigurer i trädgården börjar se allt mer ledsna ut.
Längs vägarna ligger en sörja av hundskit som folk inte brytt sig om att plocka upp i kylan och maken vittnar om att blötsnön gjorde pulkan extra tung att dra. Yr.no skvallrar om fem plusgrader i veckan som kommer.
Slask, blask.

För min del fick kylan gärna hålla i sig februari ut. Och säkert återkommer den... i allafall i någon utsträckning. Samtidigt noterar jag att talgoxen har börjat kvittra om ljusare tider.
Först lite förvirrat, klockan tio i går kväll... men sedan kom den igång ordentligt och idag på förmiddagen satt den i eken och hojtade sitt ti-ti-tu, ti-ti-tu, ti-ti-tu för oss.

2 kommentarer:

  1. Ljuvligt med fågelkvitter. Jag har också hört att vissa fåglar kommit igång så smått, dock ej talgoxens vårläte. Kanske när jag kommer i morgon ...
    Tycker inte om tö, men vill gärna ha lite varmare än det varit.

    SvaraRadera
  2. Framåt sena eftermiddagen var Molly fortfarande pigg så vi taskade ut för att mata "kvakckkvack". Planerade lite illa vid valet av Bob så det blev 1,5 h ute. Många platser med barmark där bobben inte kunde ta sig fram. Min träningsverk skrek i protest den sista halvtimmen.

    SvaraRadera