tisdag 26 januari 2016

Kladdkaka utan specialmjöl

Ja, vi kör vidare med bakandet. Eller fikandet ;)
Innan jag själv ändrade min kost tyckte jag alltid att det var så förfärligt besvärligt när det kom någon på besök som inte åt gluten eller laktos. Och vi har flera stycken både i umgängeskretsen som antingen inte äter det ena eller det andra.
Helst ville jag ju baka... men så skulle det till så besvärliga produkter och det var specialmjöler som man förstås inte hade hemma och fy rackarns så jobbigt.
Här kommer en kladdkaka på potatismjöl.

75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl laktosfri mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten
Smält smöret
Rör ner det smälta smöret och mjölken i smeten. Den blir jättelös, men det ska den bli.
Häll smeten i smord form, gärna bröad med majsmjöl.

Grädda mitt i ugnen max 25 min.

Min kaka blev lite torr eftersom jag inte trodde att den var klar efter 25 minuter. utan lät den stå lite längre. Det var dumt.

Receptet hämtat här.

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Min svärmor äter inte längre gluten så jättebra att du delar med dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att de flesta har någon i närheten som har någon form av allergi eller intolerans. Själv trodde jag att glutenfritt var alldeles hopplöst.

      Radera