torsdag 10 december 2015

Att göra tillsammans

Mitt hetaste tips, när det gäller småbarn, är för ögonblicket att involvera dem. I allt!
Bortsett från alla pedagogiska aspekter, ja det finns förstås en mängd, är det det absolut smidigaste sättet att få saker gjorda på. När vi står där och mäter och räknar och delar är han nöjd och jag vet var han är.

Jag vet att inga blommor plockas, det är inget barn på bordet... eller på någon bänk. Ledlamporna skruvas inte ur inne i vardagsrummet och ingenting blir tvättat i Cosmos vattenskål. Till exempel.

Dessutom är det mycket roligare att göra tillsammans!

5 kommentarer:

 1. Och tänk vad de lär sig av att få vara med!
  Jag har gamla foton av dottern som diskade från högstolen, då ramlade hon inte heller ner från stående på stol.
  Men...hur jag vågade sy på symaskinen med henne i knät, det förstår jag inte. Ibland var det enda chansen för att jag skulle kunna göra det.
  Det är allt en himla tur att de växer upp...numera orkar jag knappt ha mig själv i köket, så mycket som jag stökar till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det här barnet står ju alltid på stolar... mest skyddat dock när vi fixar tillsammans i köket och jag allt som oftast är precis intill.
   Sy på symaskin skulle jag aldrig våga göra med honom i knäet!

   Radera
 2. Oj vad jag håller med dig! När jag hör bekanta säga att deras ettåringar måste börja på förskolan med enda anledningen av att de inte har något att göra/inte får tillräcklig stimulans hemma, då undrar jag hur de tänker. Vi har haft som allra mest att göra och stimuleras av i hemmet i just 1-2- årsåldern! Med alla fyra barnen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en hemskt tacksam ålder. Allt är nytt och spännande och barnen vill inget hellre än att vara med och göra likadant... Däremot kan jag till viss del förstå problemet i dagens samhälle. Vi har hus och trädgård, femtielva projekt och huvudet fullt av pysselaktiviteter. Men nog måste det vara en större utmaning att fylla dagarna om man bor i en liten lägenhet?

   Radera
  2. Fast OBS och förtydligande -nej jag ser aldrig någonsin att en ettåring behöver börja i förskolan enbart för sin egen skull, såvida det inte råder någon form av missförhållanden i hemmet.

   Radera