tisdag 20 oktober 2015

Blir förskolefotografering ett minne blott?

När fotografen kommer till Öppna förskolan, ja då är där massor av folk. Väldigt många som aldrig brukar vara där. Väldigt många som säger "det är så synd att de inte får ta enskilda bilder på dagis/förskolan längre".

Själv tänker jag att åh så skönt för barnen att de slipper de kaotiska fotograferingsdagarna på sina förskolor! Klokt beslut.
Skönt även för personalen.
Sonen tyckte att fotografen var otäck och försökte springa ut.

4 kommentarer:

 1. Borde väl annars vara van att bli plåtad. Fast inte av en okänd fotograf förstås. Blev det nån bild?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, vi får väl se när de kommer... Jag är ytterst tveksam.

   Radera
 2. Fast som förälder tyckte jag det var roligt att ha de där bilderna! lite proffsigare än de man tar själv!
  Men det kan inte vara lät för personalen att "rodda" alla de små barnen. Jag har ju upplevt den sidan också fast då var det långsamma högstadiekids och andra svårigheter än att de blev rädda för fotografen! Mer då diskussioner om hur man skulle stå/sitta/ligga och om snusbobbor och kepsar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart att det är roligt med bilder, men fotograferingsdagarna blir ofta en onödig stressituation för barnen. Stämningen är uppskruvad, några är nervösa, några hemskt ängsliga och några förväntansfulla. En personal behöver ju vara med barnet som fotograferas vilket innebär att man är två på övriga nitton. Ofta finns dessutom en lista med önskemål från föräldrarna på vilket sätt barnet ska fixas till...
   Hur som helst finns det så många andra föräldraaktiva alternativ. Dels kommer fotograferna till öppna förskolorna, ofta på både förmiddags- och eftermiddagstid. I Örebro erbjuds också helgtid för exakt samma sorts fotografering.

   Radera