torsdag 3 september 2015

Debatten mellan Lööf och Åkesson

Annie Lööf fortsätter att vara skicklig i debatter. Jimmie Åkesson, som ofta sägs vara den vassaste retorikern, hade inte en chans i gårdagens debatt. Eller så har det inte med retorik att göra. Hur många gånger man än upprepar att vi ska hjälpa på plats att och att den borgerliga regeringen hade åtta år på sig att ta hand om invandringspolitiska frågor, så kvarstår det faktum att 60 miljoner människor idag är på flykt. Att fly innebär inte att ringa till Sverige och fråga om det går bra att komma och bo här några år. Ingen kan längre blunda för bilder på små barn som spolas upp på medelhavets strand, familjer med spädbarn belägrade vid en järnvägsstation i Tjeckien eller familjer som försöker ta sig igenom all taggtråd vid den ungerska gränsen. Jag undrar som verkligen, vilken verklighet farbror Åkesson lever i, när han säger att vi enbart ska hjälpa flyktingarna på plats. De kommer nämligen att fortsätta komma alldeles oavsett. Inte för att ha lite lattjo för en tid, utan för att överleva. 

All heder också, till Centerpartiets Lööf som ställde upp på en debatt mot Åkesson när flera andra partier, enligt kvällspressen, tackat nej!


#ingetpartipassarmig
#centerpartietlågbratilligår

8 kommentarer:

 1. Jag missade se detta igår. Var på vippen senare på kvällen kolla på Play men jag blir alltid så frustrerad och oerhört upprörd när farbror Åkesson är på tv.

  Men ska kanske ge det ett försök. Oavsett så är det så upprörande, tragiskt, hemskt, omänskligt, katastrofalt och ännu mera ord detta som händer nu.

  Var är världen på väg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också bli riktigt upprörd, men det här blev bara lustigt patetiskt. Han hade verkligen inget alls att komma med.

   Radera
 2. Ja herr Åkesson. Det är väl bättre att vi säger till alla att stanna kvar där hemma där de får halsen avskuren, blir kidnappade, våldtagna, hemmen förstörda och barnen skjutna. För vi i Sverige vill hjälpa till på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så absurt. Det är klart att det är en viktig fråga att diskutera. Hur ska vi hjälpa, var bör man lägga mest resurser, hur sker effektivast integrering?
   Effektiv integrering kan tyckas låta hårt för den som flytt för sitt liv, men det beror faktiskt helt på vad man väger in i ordet.

   Radera
 3. Jag är inget anhängare av Lööf, men igår imponerade hon verkligen i debatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att hon är riktigt skicklig i debatter. Både i går och tidigare.

   Radera
 4. Måste absolut se den på play!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ingen lång debatt och det framkom inget nytt. Däremot var det intressant att Åkesson faktiskt inte hade något alls att komma med.

   Radera