onsdag 16 september 2015

Dagens aha

Hård ost är laktosfri.
Aha.
Där ser man.
Så smidigt!

Det är inte helt lätt det här med gluten och laktos och en herrans massa annat.
Idag har vi i allafall ätit gluten- och laktosfria pannkakor... som dessutom gick hem hos hela familjen.
Det är alltid något.

8 kommentarer:

  1. Vill ju inte vara den som förstör ostfesten, men... Vis av erfarenhet vill jag säga att inte all hårdost funkar alldeles smärtfritt! Sådant som Port Salut, Gouda, och Edamer rekommenderar jag dig absolut inte att äta. Hår har lagrade ostar, av bättre märken och ursprung, inte orsakat problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sch, nu ser jag lite suddigt tror jag ;)
      Jag har precis läst mina papper och här står att om osten är så hård att den går att hyvla har laktosen försvunnit med vasslen. Det lät bra tycker jag.

      Radera
    2. Visst låter det bra, men... Tänk hård hårdost!

      Radera
  2. Jamen, då går ju Grevé-ost! Den är god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns oftast i Karlskoga. Bara att komma dit och njuta!

      Radera
  3. Du har möjligen inte ett recept på dessa pannkakor som gick hem hos alla 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är egentligen ett vanligt pannkaksrecept fast ingredienserna utbytta mot gluten- och mjölkfri mjölmix och laktosfri mjölk. Sonen har ju inte så mycket referensramar när det gäller pannkakor och äter det mesta (peppar peppar) och maken tyckte inte att det blev någon större skillnad mot vanliga pannkakor när han fick sylt och grädde till :)

      Radera