fredag 21 augusti 2015

Mera middagstips -laxlåda

Jag är verkligen inte förtjust i att laga mat. Är inte och har aldrig varit.
Det är mer ett nödvändigt ont. Därför uppskattas snabba rätter med inte alltför många ingredienser. I kväll gjorde jag en superenkel laxlåda.

4 laxfiléer
2 äpplen
1/2 purjolök
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
1,5 tsk dijonsenap
1 nypa salt

Tärna laxfiléerna i ca 2x2 cm stora bitar. Salta och lägg i en ungssäker form.
Tärna äpplena och skiva purjolöken och lägg i formen. Blanda grädde, mjölk och dijonsenap och häll i formen. Tillaga i ugnen ca 15 min på 225 grader.

Jag tyckte att det var gott och sonen älskade det.

2 kommentarer:

  1. Senap!? Jag som försöker undvika det i matlagning till dig.
    Låter helt klart gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fortsätt med det. Undvika alltså. Det här smakade inte alls senap... det finns en anledning till att jag inte nämnde maken här ovan. Sonen och jag tyckte som sagt mycket om det :D

      Radera